Obavijesti

News

Komentari 0

Skupština PEVEXA prihvatila prijedlog Uprave i NO da se zadrži dobit iz 2022. godine

Skupština PEVEXA prihvatila prijedlog Uprave i NO da se zadrži dobit iz 2022. godine

Neto dobit PEVEXA u 2022. godini je 34.832 milijuna eura i zadržat će se radi očuvanja liderske pozicije definirane strategijom, piropćili su iz kompanije

VIDEO

Glavna skupština PEVEXA prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene tijekom prošle godine, izvijestili su iz te tvrtke.

-  Neto dobit PEVEXA u 2022. godini je 34.832 milijuna eura i zadržat će se radi očuvanja liderske pozicije definirane strategijom. Dobit je manja za 9% odnosno 3.347 milijuna eura u odnosu na godinu prije. Naime, dobit za 2022. godinu je uz stopu od 18% oporezovana 33% dodatnim porezom na dobit. Prihodi od prodaje u 2022. iznosili su 365.709 milijuna eura i veći su 14% u odnosu na 2021. godinu dok je ukupan prihod prošle godine ostvaren od 386.085 milijuna eura, odnosno 16% je veći nego godinu prije. Da je 2022. godina bila uspješna za tvrtku PEVEX, pokazuje i podatak rasta prihoda na svim prodajnim kanalima: maloprodaji, veleprodaji i mrežnoj trgovini.

Glavna skupština PEVEXA razmotrila je godišnja financijska izvješća za 2022. godinu utvrđena od Uprave i Nadzornog odbora te dala razrješnice članovima Uprave i članovima Nadzornog odbora za prethodnu poslovnu godinu. Također, imenovan je revizor za poslovnu 2023. godinu, društvo Deloitte. Članovi Glavne skupštine prihvatili su izmjene Statuta kompanije te Odluku o usklađenju temeljnog kapitala i dionica Društva s eurom.

Predsjednik Uprave PEVEXA Krešimir Bubalo istaknuo je kako su rezultati poslovanja u 2022. bili rekordni, a najveći doprinos tome dali su vjerni kupci, naši 2241 zaposlenik, a uz potporu poslovnih partnera i dioničara kojih je trenutno 429. PEVEX je domaći lider i drži 20% tržišnog udjela. Natprosječna razina poslovanja potvrđena je za 2022. godinu platinastim bonitetom izvrsnosti društva Dun & Bradstreet, a kojega ima svega 1% poslovnih subjekata u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U 2022. godini započela je rekonstrukcija i dogradnja prodajnog centra u Virovitici, a završetak radova očekuje se sredinom ove godine. Uz to, kupljeno je zemljište u Poreču na kojem je u planu izgradnja novog prodajnog centra. Tijekom 2022. izvršene su predradnje potrebne za početak izgradnje Centralnog skladišta. Ulagalo se i u izgled prodajnih centara, a 10-ak ih je opremljeno i uređeno u što je uloženo 6 milijuna eura. U svrhu racionalizacije troškova električne energije na desetak prodajnih centara ugrađene su solarni paneli. U prosincu je otvoren 28. prodajni centar u Svetom Ivanu Zelini čime je PEVEX nastavio ulaganje u manje formate prodajnih centara.

Na 190 tisuća četvornih metara PEVEX ima 28 prodajnih centara u 24 hrvatska grada, a 12 je objekata u vlasništvu kompanije. Tijekom 2022. godine PEVEX bilježi rast broja članova loyalty programa koji je nastavio uzlaznim trendovima i ove godine pa trenutačno ima gotovo 900.000 članova PEVEX kluba i više od 60.000 poslovnih partnera članova PEVEX partnera.

Kompanija planira nastavak razvoja svih prodajnih kanala te daljnje širenje mreže trgovina. Tijekom 2023. u planu je otvorenje novih prodajnih centara. Od značajnih investicijskih ulaganja kreće gradnja Centralnog skladišta na Jankomiru - stoji u njihovu priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor