Obavijesti

News

Komentari 20

Slabije poslujete ovaj mjesec? Ne posuđujte od prijatelja

Slabije poslujete ovaj mjesec? Ne posuđujte od prijatelja

Potrebno je mnogo početnog kapitala kako bi poslovanje bilo uspješno. Ako ste u krizi, posuđivanje od prijatelja i obitelji može izgledati kao dobra ideja, no razmislite dvaput prije nego što to i učinite!

Sve prednosti posuđivanja mogu se lako pretvoriti u katastrofu za koju je potreban samo jedan krivi korak. Kredit možete zatražiti još danas, a hoćete li ga uzeti od banke ili se zadužiti kod rodbine i prijatelja, ovisi o vama.

Posuditi od prijatelja je najlakše?

Najveći problem posuđivanja od rodbine krije se u tome što obje strane na početku ne odrede vremenski raspon u kojem će se pozajmica vraćati. Bez jasno određenog roka otplate jedna strana može smatrati da će joj pozajmica biti vraćena u par mjeseci, dok druga računa na barem duplo toliko.

Lažna sigurnost

Potencijalni problem predstavlja i činjenica da posuđujemo od prijatelja ili rodbine koje dobro poznajemo, što nam stvara osjećaj bezbrižnosti i sigurnosti. Kod takvog posuđivanja dolazi do stavljanja otplate duga na zadnje mjesto liste naših prioriteta. Nemamo osjećaj odgovornosti i mislimo da ne snosimo nikakve posljedice za kašnjenje s otplatom.

Šutnja je zlato?

Česte su i situacije u kojima mislimo da ne trebamo žuriti s otplatom pozajmice jer ga osoba od koje smo posudili i ne spominje. Najčešće se zapravo radi o nelagodi. Članovi obitelji ili prijatelji rijetko će nas izravno tražiti novac, ali mogu djelomično prestati komunicirati s nama kako bi nam poslali skrivenu poruku. Na zajedničkim druženjima ćete se osjećati nelagodno i izbjegavat ćete razgovore o novcu.

Očekujte i neočekivano

Iako se posuđivanje od obitelji i prijatelja čini kao najlakši izlaz iz problematične situacije, zapamtite kako se uvijek možete naći u još nezgodnijoj. Čak i ako primijenite prethodne savjete i jasno raspravite svaki detalj oko pozajmice, na neke neočekivane životne situacije ne možete utjecati. Vaš prijatelj ili rođak može izgubiti posao ili doživjeti neku drugu financijsku nesreću te od vas tražiti trenutno vraćanje duga. Kako biste spriječili takve nezgode te ukoliko vaše poslovanje treba dodatno financiranje svakako razmislite o servisiranju tih potreba posuđivanjem novca iz sigurnih izvora kao što su banke.

via GIPHY

Brzi online krediti

Nijedan kredit nije ugodan, bilo da je u pitanju posudba od prijatelja ili banke. Kod banaka nemamo problem kao što su moguće ugrožavanje prijateljskih odnosa i dobivanje titule vječnog dužnika, ali zato je tu pitanje papirologije i čestih odlazaka u banku.

Izbjegavate li posuđivanje novaca od banke zbog dugog procesa, Privredna banka Zagreb ima rješenje za to. Odnedavno u svojoj ponudi ima online kredite za male poduzetnike i obrtnike čija je namjena financiranje kratkoročnih potreba klijenta poput isplate plaća. Ove brze kredite tako možete dobiti za svega nekoliko sati, bez odlaska u banku i bez skupljanja opsežne dokumentacije.

Uz ova inovativna i jednostavna rješenja danas stvarno nije potrebno riskirati dobre rodbinske veze i prijateljstva iz djetinjstva. S rodbinom i prijateljima se opuštajte i zabavljajte, a financijske potrebe rješavajte u banci. Osim što je sigurnije i danas vrlo jednostavno, sačuvat će vam mnogo vremena, živaca i dobrih odnosa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje