News

Komentari 10

Sletili u Dravu s ukradenim autom, sad su dobili prijave

Sletili u Dravu s ukradenim autom, sad su dobili prijave

Svi su uspjeli isplivati iz rijeke bez ozljeda, a sva četvorica od prije su poznati policiji zbog većeg broja kaznenih i prekršajni djela

Međimurska policija je u utorak dovršila kriminalističko istraživanje vezano uz krađu automobila, bježanje policiji te slijetanje u Dravu. 

Podsjećamo da se osumnjičeni 19-godisnji mladić s područja varaždinske županije u utorak oko 2.45 između naselja Donji Vidovec i Donja Dubrava, nije zaustavio ophodnji Policijske postaje Prelog. Došavši u Donju Dubravu nastavio je vožnju šljunčanim putem uz lijevu obalu rijeke Drave, gdje je sletio u rijeku. 

Utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja priveden na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel, gdje je rješenjem određeno zadržavanje do 15 dana nakon čega je predan u zatvor, u Varaždinu.

Nakon očevida, vozilo je predano vlasniku.          

Na mjesto događaja upućena je Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca, čiji ronioci nisu pronašli osobe u vozilu. Pregledom okolice pronađene su tri osobe koje su isplivale iz rijeke, maloljetnik za kojim je raspisana potraga i 24-godišnjak s područja varaždinske županije i maloljetnik s područja grada Čakovca (sve tri osobe neprijavljeno borave na širem području grada Čakovca).

Zatečene osobe vozilima hitne pomoći prevezene su na liječnički pregled u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da nisu ozlijeđene, nakon čega su dovedene u službene prostorije Policijske postaje Prelog. Sve četiri osobe su od ranije poznate policijskim službenicima zbog većeg broja evidentiranih kaznenih djela i prekršaja. 

Najčitaniji članci