Sloboda u zraku: 'Kad skačem kao da se suočavam s Bogom' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 2

Sloboda u zraku: 'Kad skačem kao da se suočavam s Bogom'

Sloboda u zraku: 'Kad skačem kao da se suočavam s Bogom'
2

NATJEČE SE: Daniel Zahtila (33) iz Labina nakon nesreće prije nekoliko godina ostao je paraplegičar, a danas se bavi padobranstvom te je išao na natjecanje u Francusku

VIDEO

Ne tjerajte me da hodam kad mogu letjeti, moto je to paraplegičara Daniela Zahtile (33) iz Labina koji se upravo vratio s prvog padobranskog natjecanja za osobe s invaliditetom Handfly Euro Challenge 2016. u Francuskoj.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:23


- Skakao sam u tandemu s instruktorom Anđelom Vuletićem, a osjećaj je neopisiv, nemjerljiv s bilo čim. Nije to za svakoga, a ja ne želim u svojem životu imati granice, u smislu ‘ja to ne mogu’ - rekao je Zahtila. On je, podsjetimo, prvi put skočio padobranom prošle godine kad je zaprosio dugogodišnju djevojku Ivu, a ljubav prema padobranstvu je od tada sve veća. Prije šest godina stradao je u prometnoj nesreći motociklom te je od tada paraplegičar.

Iznimno je talentiran

- Bio sam i u teškoj depresiji nakon nesreće. Bilo je grozno, ali me je ljubav digla i nastavio sam normalno živjeti - rekao je.
Priprema za Francusku nije bilo jer je to, rekao je, “skup sport”.

Njegov trener i velika podrška, Anđelo Vuletić iz Tandem Experti, za Zahtilu ističe kako je iznimno talentiran i uporan.

- Bilo nam je važno otići na prvenstvo, a za iduću godinu ćemo se pripremiti još bolje. Jednostavno je skakati.

‘Neopisiv osjećaj’

Ostaviš invalidska kolica na tlu, digneš se avionom u visine i skočiš s 4000 metara. Adrenalin je u tom trenutku na najvišoj razini. Ipak, prevagne onaj neopisiv osjećaj slobodnog pada i trenutka kad se otvori padobran, a ti si u razini sa suncem. Kao da se u tom trenutku suočiš s Bogom. Najbolji osjećaj i ujedno najstrašniji je stati na rub aviona iznad oblaka te se pripremiti za skok - kaže Zahtila.

Sponzori nisu pokazali razumijevanje

Na natjecanje u padobranskim skokovima za osobe s invaliditetom u Francuskoj išlo je troje natjecatelja iz Hrvatske, a u susret im nije htio izaći ni Hrvatski paraolimpijski odbor. Na kraju im je pomogla tvrtka Maslinica d.o.o., u kojoj radi Daniel Zahtila. Na natjecanju su pobijedili Rusi.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.