Obavijesti

News

Komentari 13

Slovenci su otišli u ribolov i izgubili se, našli ih u četvrtak

Trojicu Slovenaca pronašli su neozlijeđene, a medicinsku pomoć nisu tražili. Kao uzrok kašnjenja su naveli kvar pogonskog stroja, kažu u ministarstvu

VIDEO

Dojavu o troje nestalih Slovenca MRCC Rijeka zaprimio je u srijedu u 23.52 sati.
Naime, dojavu su zaprimili od A.Z., članice posade brodice imena ''DODA II'' Hrvatske zastave, koja se tada nalazila u zapadnome dijelu Zadarskog arhipelaga te je izvijestila kako su nestali otplovili sinoć u 20.30 sati u ribanje brodskim tenderom. Nisu se vratili u dogovoreno vrijeme i sa sobom nisu imali nikakva sredstva komunikacije.

MRCC Rijeka odmah su izvijestili službenike Lučke kapetanije Zadar i oni su krenuli u traganje, a posredstvom radijskim komunikacija iz MRCC Rijeka o traganju su obaviješteni i drugi sudionici u tom području.

Noćas oko 2 sata službenici Lučke kapetanije Zadar dojavili su kolegama u MRCC Rijeka da su nestali nađeni ispred uvale Široka na otoku Istu.

- Trojicu Slovenaca pronašli su neozlijeđene, a medicinsku pomoć nisu tražili. Kao uzrok kašnjenja su naveli kvar pogonskog stroja, a nakon toga su ih službenici LK Zadar prevezli na njihovu brodu ''DODA II'' čime je ova akcija uspješno okončana - priopćio je David Radas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i u cilju preveniranja ovakvih događaja apelirao na sve sudionike u pomorskom prometu da se prije izlaska na more kvalitetno informiraju o svim aspektima plovidbe te da se tijekom plovidbe i drugih aktivnosti pridržavaju svih sigurnosnih standarda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"