Obavijesti

News

Komentari 204

Slovenija slavi pobjedu: 'Naša Melania bo z njim v Belo hižo'

Slovenija slavi pobjedu: 'Naša Melania bo z njim v Belo hižo'
4

Pobjeda republikanskog kandidata Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima u Sloveniji je u srijedu dočekana kao iznenađenje, ali ne i u gradiću Sevnica kod Krškog, gdje je rođena Melanija Trump

VIDEO

Pobjeda republikanskog kandidata Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima u Sloveniji je u srijedu dočekana kao iznenađenje, ali ne i u gradiću Sevnica kod Krškog, gdje je rođena Melanija Trump, supruga njujorškog tajkuna i buduća prva dama SAD-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uživo is slovenske Sevnice: Kolegica iz školske klupe prve dame Amerike Reporter: Dubravko Miličić

Posted by 24sata on Wednesday, November 9, 2016

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lokalni kafić "Central" iznimno je bio otvoren od 4 sata ujutro. Posjetitelji, među kojima dosta novinara i fotoreportera, pratili su na televiziji pristizanje rezultata po pojedinim saveznim državama, koji su potvrdili da će njihova bivša sugrađanka ući u Bijelu kuću te navijali za "svoju Melaniju", bivšu manekenku koja će proslaviti njihov grad.

Residents watch U.S. presidential election result in Melania Trump

Nakon potvrde da je Trump osvojio potrebnih 270 elektorskih glasova, čuli su se zadovoljni pokliči. Ispred kafića je istaknuta i američka zastava, a lokalni bend zasvirao je jednu svoju pjesmu s prilagođenim tekstom u kojem se navodi da je Sevnica našla "tržnu nišu" jer će Melanija ući u "Belu hišu", odnosno postati američka prva dama.

I slovenski premijer Miro Cerar u svojoj je čestitki putem Twittera istaknuo Melanijino slovensko podrijetlo.
"Čestitam gospodinu predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu i prvoj dami SAD-a Melaniji Trump, koja je iz Slovenije", napisao je Cerar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:25

Reporteri 24sata su u Sevnici razgovarali s mještanima koji su cijelu noć slavili pobjedu svog 'zeta' na predsjedničkim izborima u SAD-u. Ravnateljica OŠ 'Savo Kladnik' Mirjana Jelančič  išla je u školu s Trumpovom suprugom Melanijom .
- Bile smo prijateljice i susjede. Bila je jako uspješna učenica, organizirana i disciplinirana. Nije prepisivala domaće zadaće, uvijek je odrađivala posao kako treba. Bila je jako lijepa curica, kao i mama i sestra. Obitelj joj je tradicionalna, nisu se nikad ponašali kao da su posebni. Uvijek se lijepo pozdravim s njima kad se vidimo - rekla nam je ravnateljica.

Kaže kako je Melanija još u djetinjstvu mnogo ulagala u svoj izgled.
- Uvijek je svojoj odjeći davala neki svoj pečat. Obožavala je traperice, kaubojke. Nažalost, ona i ja nismo više u izravnom kontaktu. Kad je otišla u srednju školu u Ljubljanu izgubile smo kontakt. Nismo se čule 30 godina. Ali sad ćemo joj napisati pismo da dođe u Sevnicu u školu koju je pohađala - dodala je.
Vjeruje kako izbor Donalda Trumpa za američkog predsjednika može pozitivno djelovati na razvoj Sevnice.
- Sve što napravi pozitivno za Sevnicu je dobrodošlo. Očekujemo da će se povećati broj turista i da će Sevnica naći svoje mjesto na svjetskoj karti - dodala je.

Trump je sa svojom trećom suprugom i bivšim modelom Sloveniju posjetio odmah nakon što su se vjenčali, došavši u staru domovinu svoje supruge na jedan dan, posjetivši pritom i Bled, no mediji su tada pisali da je tadašnji prvi čovjek Slovenije, pokojni Janez Drnovšek, otklonio mogućnost da se sastane s njujoškim tajkunom iako su mu to neki savjetovali.
Mediji u Sloveniji su svojedobno o Melaniji, nakon što se preselila u New York, pisali da se ona navodno stidi svoje stare domovine jer je u Americi prezime iz Knavs promijenila u Knauss, te se navodno predstavljala kao Austrijanka.

A man carrying the U.S. flag is seen in front of Melania Trump parents

Pobjeda Trumpa na izborima sve to stavlja u drugi plan, a mnogi sada navode da je pobjeda Trumpa i činjenica da je Melanija buduća prva dama najmoćnije sile na svijetu dobra prilika za promociju male europske države, osobito jer će u svjetskim medijima dobiti istaknutiji profil, što je dobro za turizam koji postaje njen sve jači gospodarski adut.
Slovenski mediji ističu i da se Trump u svom prvom nastupu nakon pobjede zahvalio cijeloj obitelji, te da su na bini, uz njega i Melaniju, bili i Melanijini roditelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:47

Jedan slovenski portal navodi da je Trumpu prije dvadesetak godina jedan slovenski poduzetnik koji živi u SAD-u ponudio da kupi ljubljanski neboder, sagrađen još 30-ih godina prošlog stoljeća, ali da do toga nije došlo iako mu se Trump pismeno zahvalio na ponudi i ispričao što ne može kupiti nekretninu u Sloveniji jer je okupiran drugim projektima u Americi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 204
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer