Obavijesti

News

Komentari 8

Slovenku (84) slali na zračanje, obitelji rekli da će brzo umrijeti

Mariborčanka dobila je veliku dozu zračenja, a obitelji je nakon toga rečeno da joj nema pomoći i da se pripreme za smrt, no kasnije se ispostavilo da se radilo o zabuni

VIDEO

Osamdesetčetverogodišnja Mariborčanka dobila je veliku dozu zračenja, a obitelji je nakon toga rečeno da joj nema pomoći i da se pripreme za smrt, no kasnije se ispostavilo da se radilo o zabuni s teškim posljedicama za nju i obitelj.

Žena je zbog administrativne pogreške zamijenjena s pacijenticom istog imena i prezimena te dobi u terminalnoj fazi neizlječive vrste raka, koja je u međuvremenu umrla. Slučajem se sada bavi pravobraniteljstvo za prava pacijenata, više zdravstvenih ustanova i njena osobna liječnica, ali i policija, piše u srijedu mariborski dnevni list "Večer".

Sin i kćerka nepokretne 84-godišnjakinje ispričali su kako ih je šokirao poziv da se njihova majka javi na zračenje u Ljubljanu jer o nisu znali da je bolesna niti im je išta rekla, ali su mislili da im je prikrivala svoje stanje pa su otišli njenoj osobnoj liječnici radi konzultacije i uputnice.

Liječnica je najprije rekla da ni sama o tome ništa ne zna, ali ih je onda zamolila da izađu iz ordinacije. Nekoga je nazvala telefonom,  a onda im uputnicu za majčino zračenje na Onkološkom institutu u Ljubljani i izdala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad ni više tjedana nakon zračenja "totalnom dozom 1x8 Gy", kako stoji u dokumentaciji,  nisu dobili nikakve nalaze, zatražili su informacije u mariborskoj bolnici, gdje je njihova majka bila ranije operirana zbog žuči te kod njezine osobne liječnice, kako bi utvrdili o čemu se radi.

Naposljetku su im priznali da je došlo do kobne zabune, odnosno zamjene identiteta te da su zračili pogrešnu osobu.

Pretpostavlja se da je do pogreške došlo nedovoljnom pažnjom u komunikaciji između bolnice u Mariboru i onkologa u Ljubljani, a dom zdravlja u kojem radi osobna liječnica pacijentice odbija odgovornost.

Žena kojoj su predviđali još samo nekoliko dana života imala je nakon vrlo intenzivnog zračenja zbog nepostojećeg tumora velike probleme i mučnine, a na leđima se i tri mjeseca nakon zračenja  vide velike modrice, kažu njeni ukućani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor