Obavijesti

News

Komentari 11

Slovenska policija vratila je troje migranata u Hrvatsku

U Sloveniju su u četvrtak preko GP Gruškovje/Macelj pokušala ući trojica maloljentih migranata s afganistanskim državljanstvom, ali ih je granična policija otkrila

VIDEO

U Sloveniju su u četvrtak preko graničnog prijelaza Gruškovje/Macelj pokušala ući trojica maloljentih migranata s afganistanskim državljanstvom, ali ih je granična policija otkrila i vratila hrvatskim kolegama, priopćila je u petak slovenska policija.

Najprije je u ranim jutarnjim satima pregledom teretnog vozila koe je vozio makedonski vozač pronađen Afganistanac koji se skrivao među teretom u unutrašnjosti vozila, a nekoliko sati kasnije na istom su prijelazu zatečena i vraćena hrvatskoj policiji još dvojica maloljetnika sakrivena u kamionu koji je vozio 40-godišnji turski državljanin.

Prema podacima slovenskog ministarstva unutarnjih poslova pokušaji ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju su povećani, ali još nema masovnijeg vala migranata iako se Slovenija prema navodima vlade priprema i na taj scenarij, a parlament uskoro treba promijeniti zakon o strancima i dodatno zaoštriti politiku azila.

Na summitu EU-a u Bruxellesu koji je završen u petak bilo je riječi i o problematici ilegalnih migracija, a slovenski premijer Miro Cerar kazao je kako je od austrijskog kolege kancelara Kristiana Kerna dobio uvjeravanja da će režim nadzora austrijske južne granice sa Slovenijom biti prilagođavan situaciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cerar je u četvrtak uizjavio kako su austrijske najave produženja posebnog režima kontrole unutarnje granice u Schengenskom prostoru nepotrebne kad je riječ o austrijsko-slovenskoj granici jer u Sloveniji nema migranata, te da ona dobro štiti granicu s Hrvatskom.

Cerar upozorava da bi eventualni produženi nadzor i kontrole na graničnim prijelazima s Austrijom štetili gospodarskoj suradnji i dobrosusjedskim odnosima Ljubljane i Beča.

"Očekujem da će Europska komisija donijeti objektivne kriterije prema kojima će ubuduće dopuštati samo privremeni nadzor unutarnjih granica u okviru Schengena", kazao je u petak u izjavi novinarima Cerar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor