Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

'Slovenska zamka' za Trumpa: Melania je radila, a nije smjela

Melanija Trump dobila je 20.056 dolara za 10 manekenskih poslova koje je odradila u SAD-u u vrijeme dok je imala slovensko državljanstvo i vizu koja joj je dozvoljavala samo boravak u zemlji

Republican presidential nominee Donald Trump and his wife Melania Trump attend a campaign event in Washington
Foto: CARLO ALLEGRI
31 komentara

Novi problemi za Donalda Trumpa, svega tri dana uoči predsjedničkih izbora u SAD-u. Otkriveno je kako je Trumpova supruga Melanija radila i zarađivala u SAD-u prije nego je to zakonski smjela.

Njoj je, naime, plaćeno 20.056 dolara za deset manekenskih 'gaža' koje je odradila sedam tjedana prije nego je imala zakonsku dozvolu da radi u zemlji. Sve se može iščitati iz detaljnih ugovora i dokumenata starih 20 godina koje je objavio Associated Press, a prenosi Washington Post.

Melanija Trump, koja je dobila zelenu kartu u ožujku 2001. i postala američka državljanka 2006. godine, uvijek je tvrdila kako je ona u SAD došla legalno i da nikada nije prekršila uvjete svog imigracijskog statusa.  Tijekom kampanje, ona je ponavljala svoju životnu priču kako bi obranila Trumpove tvrde stavove oko imigracijskih pitanja.

Supruga republikanskog kandidata za predsjednika, koja je ponekad radila kao model koristeći samo svoje ime, poručila je preko odvjetnika da je prvi puta došla iz Slovenije u SAD 27. kolovoza 1996. godine preko turističke vize, a nakon toga, 18. listopada 1996., dobila je radnu vizu.

No, dokumenti pokazuju da je Melaniji plaćeno za 10 manekenskih poslova koje je odradila između 10. rujna i 15. listopada, znači za vrijeme dok je imala vizu koja joj je dozvoljavala samo boravak u zemlji i traženje posla, ali ne i rad. 

Iako bi zbog ovog mogla imati problema, ipak je teško vjerovati da će ovo otkriće utjecati na status Melanijinog državljanstva. No, moglo bi imati utjecaj kod birača.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message