Obavijesti

News

Komentari 31

'Slovenska zamka' za Trumpa: Melania je radila, a nije smjela

'Slovenska zamka' za Trumpa: Melania je radila, a nije smjela
1

Melanija Trump dobila je 20.056 dolara za 10 manekenskih poslova koje je odradila u SAD-u u vrijeme dok je imala slovensko državljanstvo i vizu koja joj je dozvoljavala samo boravak u zemlji

VIDEO

Novi problemi za Donalda Trumpa, svega tri dana uoči predsjedničkih izbora u SAD-u. Otkriveno je kako je Trumpova supruga Melanija radila i zarađivala u SAD-u prije nego je to zakonski smjela.

Njoj je, naime, plaćeno 20.056 dolara za deset manekenskih 'gaža' koje je odradila sedam tjedana prije nego je imala zakonsku dozvolu da radi u zemlji. Sve se može iščitati iz detaljnih ugovora i dokumenata starih 20 godina koje je objavio Associated Press, a prenosi Washington Post.

Melanija Trump, koja je dobila zelenu kartu u ožujku 2001. i postala američka državljanka 2006. godine, uvijek je tvrdila kako je ona u SAD došla legalno i da nikada nije prekršila uvjete svog imigracijskog statusa.  Tijekom kampanje, ona je ponavljala svoju životnu priču kako bi obranila Trumpove tvrde stavove oko imigracijskih pitanja.

Supruga republikanskog kandidata za predsjednika, koja je ponekad radila kao model koristeći samo svoje ime, poručila je preko odvjetnika da je prvi puta došla iz Slovenije u SAD 27. kolovoza 1996. godine preko turističke vize, a nakon toga, 18. listopada 1996., dobila je radnu vizu.

No, dokumenti pokazuju da je Melaniji plaćeno za 10 manekenskih poslova koje je odradila između 10. rujna i 15. listopada, znači za vrijeme dok je imala vizu koja joj je dozvoljavala samo boravak u zemlji i traženje posla, ali ne i rad. 

Iako bi zbog ovog mogla imati problema, ipak je teško vjerovati da će ovo otkriće utjecati na status Melanijinog državljanstva. No, moglo bi imati utjecaj kod birača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"