Obavijesti

News

Komentari 1

Slovenski sud osudio je Janšu na uvjetnu zatvorsku kaznu

Slovenski sud osudio je Janšu na uvjetnu zatvorsku kaznu
1

Na nekakvoj Facebook stranici javne televizijske kuće nude se jeftine usluge odsluženih prostitutki Evgenije C. i Mojce P.Š. Svodnik Milan, napisao je Janša

VIDEO

Čelnika slovenske opozicije i bivšeg premijera Janeza Janšu okružni sud u Celju  u petak je nepravomoćno uvjetno osudio na tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godine dana jer je na Twitteru dvije novinarke Slovenske televizije nazvao medijskim prostitutkama nakon što su u emisiji, kako je rekao, nekorektno izvješćivali o njegovoj stranci.

Nakon što je u udarnom terminu javnog servisa početkom 2016. objavljena emisija u kojoj  je Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS) prikazana kao stranka čiji su članovi navodno povezani s krajnjom ekstremističkom desnicom koja traži reviziju povijesti, što se dokumentiralo navodom da su se njeni članovi registrirali u Facebook skupinu "Legija smrti", što je stranka demantirala, Janša je reagirao na svom Twitter računu.
"Na nekakvoj Facebook stranici javne televizijske kuće nude se jeftine usluge odsluženih prostitutki Evgenije C. i Mojce P.Š. Svodnik Milan", napisao je Janša.
U tome su se prepoznale autorica emisije, novinarka Eugenija Carl i urednica  informativnog programa javne televizije Mojca Šetinc Pašek, te zbog uvrede časti  odštetno i kazneno tužile Janšu.
U odštetnoj tužbi već im je pravomoćno dodijeljeno po 6 tisuća eura, a sad je sud u Celju donio nepravomoćnu presudu i u kaznenom dijelu parnice.
Slovenski oporbeni prvak u petak je na sudu izjavio da je svojim tvitom reagirao na nekorektno izvješćivanje spomenutih novinarki o njegovoj stranci i da zapisom "nije mislio na spolnu nego medijsku prostituciju", te da im je ako su to tako shvatile spreman ponuditi ispriku.
 Odvjetnik novinarki izjavio je u sudnici da to ne shvaća kao ispriku nego kao neumjesni sarkazam.
Janša je nakon završetka suđenja kazao da je njegov  tvit bio reakcija na televizijski prilog novinarke Evgenije koja je u emisiji izrekla "hrpu gnusnih laži" na račun članova SDS-a,  te da je njenu emisiju vidjelo 100.000 ljudi, dok je njegov tvit pročitalo možda samo nekoliko stotina njegovih sljedbenika na društvenim mrežama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag