Obavijesti

News

Komentari 24

SLUČAJ VEPAR: Markač je u lovu bio prošle subote

SLUČAJ VEPAR: Markač je u lovu bio prošle subote
7

Skriveni zapis na fotografijama koje je ured virovitičkoga gradonačelnika poslao svim medijima pobija navode da su snimke iz 2003. godine

VIDEO

Haaški optuženik Mladen Markač, kojeg je sud pustio da se privremeno brani sa slobode, snimljen je vikend uoči Božića u lovu na veprove na Bilogori. Fotografije, koje su mogući dokaz da je Markač prekršio uvjete kućnog pritvora, novinarima su poslane iz Ureda virovitičkoga gradonačelnika. Prošle subote u Viroviticu je stiglo 70-ak lovaca iz cijele Hrvatske. Tvrtka Euromarket pozvala je na zakupljeno lovište na Bilogori svoje suradnike, a među njima su, osim Markača, bili ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin te HDZ-ov zastupnik Josip Đakić.
- Nisam bio tamo, a ministar mi je nedostupan cijeli dan - rekao je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Ured gradonačelnika Virovitice poslije je demantirao da su fotografije snimljene ove godine te tvrdi da su iz 2003.
- Moj klijent Božić je proveo u svom domu, a ne u lovu - rekao je Markačev odvjetnik Goran Mikuličić te dodao da prihvaća uvjeravanja iz ureda virovitičkoga gradonačelnika jer nema drugih spoznaja.
Ministarstvo pravosuđa najavilo je istragu.

PHOTOSHOP OTKRIVA ISTINU
U programu za obradu slika Photoshop može se vidjeti točno vrijeme nastanka digitalne fotografije, pomoću tzv. Exifa. Gotovo svaka digitalna fotografija sadrži i metapodatke, koji obično sadrže ime fotoaparata te vrijeme njezina nastanka. Na svim navodno spornim slikama piše da su snimljene 22. prosinca 2007. u 17 sati i 21 minutu. Sve fotografije su, pokazuje Photoshop, snimljene jedna za drugom.

MARKAČU PRIJETI PRITVOR?
Ako je Markač prekršio odredbe privremenog puštanja na slobodu, haaško tužiteljstvo trebalo bi od njega tražiti očitovanje. Nakon toga se zakaže statusna konferencija, na kojoj se odlučuje o vraćanju u pritvor. Sud bi mogao biti jako strog, doznajemo od izvora bliskih Haagu. Sljedeća statusna konferencija je 18. siječnja 2008. godine.

NEDOSLJEDNOSTI:
- U Virovitici su najprije tvrdili da su slike snimljene za vikend, a zatim su to demantirali
- Tvrde da su snimke iz 2003. iako se u Photoshopu vidi datum 22. 12. 2007.
- Tvrtka Euromarket, koja organizira lov, osnovana je 2004. godine, godinu dana nakon navodnog lova
- Ivica Kirin izgledao je mnogo mršavije 2003. godine

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.