Obavijesti

News

Komentari 26

Slučajno ga srušili? Ruski vojni zrakoplov nestao je iznad Sirije

Američki dužnosnik u Washingtonu rekao je kako vjeruje da je zrakoplov Il-20 nenamjerno oborila protuzračna artiljerija kojom upravlja sirijska vlada, saveznik Moskve...

VIDEO

Rusko ministarstvo obrane objavilo je u utorak kako je ruski vojni zrakoplov s 14 članova posade nestao s radara iznad Sirije u isto vrijeme kad su izraelske i francuske snage izvodile zračne napade na ciljeve u toj bliskoistočnoj državi. 

Američki dužnosnik u Washingtonu rekao je kako vjeruje da je zrakoplov Il-20 nenamjerno oborila protuzračna artiljerija kojom upravlja sirijska vlada, saveznik Moskve. 

U vrijeme nestanka letjelice je sirijski grad Latakia. koji se nalazi u blizini ruske zračne baze u koju se zrakoplov vraćao, bio pod napadom "neprijateljskih raketa", pa je odgovoreno protuzračnom artiljerijom, prenose sirijski državni mediji.

Rusko ministarstvo kaže kako se Il-20 vraćao u rusku bazu Hmejmim u Siriji u provinciji Latakia kad je oko 23 sata po lokalnom vremenu nestao s radara. 

Zrakoplov se tada nalazio iznad Sredozemnog mora, oko 35 kilometara od sirijske obale, stoji u priopćenju ruskog ministarstva, a prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

"Trag zrakoplova II-20 na kontroli leta nestao je tijekom napada četiri izraelska zrakoplova F-16 na sirijska postrojenja u provinciji Latakiji", priopćeno je. 

"Ruska zračna kontrola je u isto vrijeme zabilježila lansiranja raketa s francuske fregate Auvergne koja se nalazi u toj regiji". 

Sudbina četrnaestero članova posade je nepoznata, a iz baze Hmejmim je krenula operacija spašavanja. 

Francuska: Nismo upleteni u nestanak aviona

Francuska nije upletena u nestanak ruskog vojnog zrakoplova nad Sirijom, izjavio je u utorak glasnogovornik francuske vojske.

"Mi niječemo bilo kakvu upletenost", rekao je za Reuters glasnogovornik Patrik Steiger.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca