Obavijesti

News

Komentari 0

Smrt na hodočašću: Na njegov bicikl odjednom naletio vozač

Smrt na hodočašću: Na njegov bicikl odjednom naletio vozač
3

Tomislav Šedevi iz Sesveta biciklom je krenuo u Vukovar s prijateljem. Na njih je naletio auto, Tomislav je poginuo. Biciklisti su imali prsluke i propisno su vozili

VIDEO

Ako su oni u Vukovaru mogli ginuti za nas, mogu ja njima po kiši ići odati počast, rekao je Tomislav Šedevi (31) prije nego što je biciklom krenuo prema Vukovaru.

Bio je profesionalni vojnik, pa zbog posla u Vukovar nije mogao ići u srijedu nego je s prijateljima iz udruge Tim guvernal odlučio poći u subotu ujutro. Svjedočenje vjere uz promicanje zdravog načina života vožnjom bicikla osnovni su ciljevi udruge. Mnogi su odustali, pa su na put pošli samo Tomislav i prijatelj iz Guvernala Tomislav Crnjac. U Grad heroj uputio se unatoč lošem vremenu i prehladi.

- Malo sam prehlađen, ali sam svejedno odlučio ići na put: Tomo Šedevi nikad ne odustaje. Na Krndiji nas je uhvatilo pravo nevrijeme, kiša je lila i do sada smo se već tri puta presvlačili, ali nema veze - rekao je Tomislav prijatelju s kojim se čuo prilikom odmora u Koški. Obećao je poslati i fotografije s puta.

Na državnoj cesti prema Vukovaru, kod raskrižja između Vere i Bobote, u subotu oko 20 sati, na njih je naletio državljanin Srbije (58). Vozio je prema Vukovaru i iz još neutvrđenog razloga naletio na dva biciklista koji su se kretali u istom smjeru, na prometno propisan način, potvrdila je policija.

Vozač je prvo naletio na biciklista koji se kretao ispred njega, odnosno Šedevija, a potom i na drugog, koji je bio još naprijed.

Oba su biciklista od udara pala na tlo. Tomislav Šedevi je odmah preminuo. Tomislav Crnjac lakše se ozlijedio, a vozač auta je neozlijeđen. Kazneno će ga prijaviti. Obitelj poginulog muškarca nije smogla hrabrosti za razgovor, rekli su samo da je bio u braku.

Otac Tomislava Crnjca za pleternički je portal rekao da mu je sin odbio ostati u bolnici te da se oporavlja kod kuće.

Prije puta njegov je sin rekao da je zadnje tri godine u Vukovar hodočastio autobusom, a sad je odlučio ići biciklom iako ga nije vozio sedam godina. Dodao je da je spreman izdržati vožnju kako bi odao počast Vukovaru te da mu je iznimna čast ići tamo. U Tim guvernal, koji postoji od početka 2015., učlanio se nedavno.

Biciklima bili čak i u Rimu kod Pape

Članovi Tim guvernala u kolovozu su krenuli na 2300 kilometara dug put u Rim i natrag.

- Idemo papi Franji, koji nas je sve privukao mladenačkim duhom - kazao je tada ponosno Tomislav Šedevi.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa