Obavijesti

News

Komentari 0

Snažan tajfun poharao Japan: Poginulo najmanje šestero ljudi

Snažan tajfun poharao Japan: Poginulo najmanje šestero ljudi
4

Tajfun Jebi, 21. u sezoni u Aziji, pogodio je prefekturu Tokushima, na jugozapadu zemlje, na otoku Shikoku, objavila je meteorološka agencija. Oluju prati vrlo snažan vjetar

VIDEO

Japan je izdao naredbu za evakuaciju više od milijun ljudi i otkazao stotine letova zbog tajfuna Jebi koji je u utorak pogodio zapad zemlje, ubivši najmanje šestero ljudi. 

Jebi, što na korejskom znači lasta, kratko je vrijeme bio supertajfun. To je posljednja od vremenskih nepogoda koje su ovog ljeta pogodile Japan, nakon snažnih kiša, klizišta, poplava i toplinskog vala koji je odnio stotine života.

Tajfun Jebi, 21. u sezoni u Aziji, pogodio je prefekturu Tokushima, na jugozapadu zemlje, na otoku Shikoku, objavila je meteorološka agencija. Oluju prati vrlo snažan vjetar koji na mahove mjestimično doseže gotovo 220 kilometara na sat, prenosi AFP. 

Televizijske snimke pokazuju valove koji udaraju obalu, preokrenute automobile, stotine zapaljenih vozila i veliki kotač u zabavnom parku koji se okreće po najsnažnijem vjetru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Nevrijeme: Japan je pogodio najsnažniji tajfun u 25 godina
Nevrijeme: Japan je pogodio najsnažniji tajfun u 25 godina

Nakon dolaska tajfuna koji je uzrokovao klizišta pod urušenim skladištem je pronađen poginuli 71-godišnjak, a čovjek također u sedamdesetim godinama pao je s krova kuće i poginuo, prenosi državna televizija NHK, navodeći još 90 ozlijeđenih. 

Televizija TBS govori o šestero poginulih. 

Plime u nekim područjima bile su najsnažnije od tajfuna koji je državu pogodio 1961. Poplava je prekrila jednu od pisti na zračnoj luci Kansai u Osaki, zbog čega je aerodrom zatvoren, a turisti su zapeli. U tu zračnu luku koja je izgrađena na umjetnom otoku udario je i 2,5 tisuća tona težak tanker. Diljem zemlja je otkazano više od 700 letova. 

Evakuacija je u jednom trenu savjetovana za više od milijun ljudi, objavili su vatrogasci. U dijelovima Shikokua zabilježeni su vjetrovi brzine do 208 kilometara na sat. 

Premijer Shinzo Abe otkazao je put na zapad i sazvao krizni sastanak na kojem je zatražio od stanovništva "da poduzme mjere opreza radi zaštite", piše AFP

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović