Obavijesti

News

Komentari 2

Snijeg, kiša i orkanski vjetar: Na cestama su zimski uvjeti

Snijeg, kiša i orkanski vjetar: Na cestama su zimski uvjeti
1

Najviše kiše očekuje se na Jadranu i područjima uz njega, a u Dalmaciji može biti izraženih pljuskova s grmljavinom. Najviša temperatura od 4 do 9, u gorju malo niža, na Jadranu od 11 do 16

VIDEO

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, u gorju susnježicom i snijegom. Najviše kiše očekuje se na Jadranu i područjima uz njega, a u Dalmaciji može biti izraženih pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjeren, ponegdje na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, samo na jugu Dalmacije jako jugo. Najviša temperatura od 4 do 9, u gorju malo niža, a na Jadranu većinom od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas, 23. ožujka. 

Ograničenja zbog jakog vjetra, u Lici zbog zimskih uvjeta

Zbog orkanskog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; dionica Jadranske magistrale DC8 Novi Vinodolski-Sveta Marija Magdalena; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most., a na neke dionice su otvorene samo za osobna vozila. U Lici na većini državnih cesta zimski su uvjeti - zbog vijavice je  zatvorena cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, na snazi je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama , a ostala vozila moraju imati zimsku opremu. izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; dionica Riječke obilaznice Orehovica-Škurinje; dionica autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).U Lici na većini državnih cesta zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila, kolona je duga oko 1 km.

U prekidu su trajekti na linijama: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen; katamarani na linijama: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka; brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i teretna do 3 tone nosivosti.  Katamaranska linija Stari Grad - Split plovi na relaciji bez pristajanja u luku Bol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu