Obavijesti

News

Komentari 51

Snimili zadnji selfie par sati prije smrti: 'Bili su kao braća'

Snimili zadnji selfie par sati prije smrti: 'Bili su kao braća'
7

Nakon fešte je izbio požar u kući, Luka i Mario bili su na katu. Njihovu sobu dim je vrlo brzo napunio...

VIDEO

Svaki bi trener poželio igrača kakav je bio Luka. I ne samo to, svaki roditelj bi se ponosio sinovima poput Luke i Marija, koji su bili poštene i vedre osobe uvijek spremne pomoći drugima, a prije svih jedan drugome, rekao nam je Darko Balaško, trener Kuglačkog kluba Bjelovar, koji je trenirao Luku od mladosti.

Dok je tihim glasom govorio o Luki M., ali i o njegovu prijatelju Mariju P., koji su izgorjeli u požaru u nedjelju u jutarnjim satima, Balaško nam pokazuje posljednju fotografiju koju su na Facebooku objavili Luka i Mario nekoliko sati prije tragedije. Na fotografiji koja je nastala nešto prije tri sata u noći njih dvojica sjede ispred vikendice u Purićanima, bjelovarskom prigradskom naselju, a iza se vidi peka u kojoj gori vatra. Najvjerojatnije nakon toga su se dvojica prijatelja popela na kat vikendice, gdje su trebali prespavati.

No nešto je krenulo po zlu i ubrzo je izbio požar koji je zahvatio gornji dio vikendice. Prostorija koja kad se gleda golim okom nema više od 10 četvornih metara, kad ju je zahvatila vatra bila je poput svojevrsne zamke. Tako malu prostoriju dim je napunio za nekoliko trenutaka, dok je vatra gutala “drvenariju”. Krovište, vrata i prozor prema terasi, jer je odatle mogla i krenuti ako je vjetar ponio žar iz peke. Na drugom prozoru je rešetka, tako da je jedini put, ako se to i moglo nazvati putem, vodio kroz vatrenu buktinju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uzrok požara nepoznat 

Naravno da je to jedna od pretpostavki, koja se ne može samo tako odbaciti, jer ni istražitelji još nemaju zaključak, a istraga još traje. Istražitelji, među kojima su bili i stručnjaci Centra za kriminalistička vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, dat će točan odgovor. Za sada je samo poznato da je isključen tehnički razlog zbog kojeg je izbio požar.

U požaru vikendice u Bjelovaru poginule dvije osobe

Požar u kojemu su dva mladića izgubila živote jer su se najvjerojatnije ugušila, a vatra je, pretpostavlja se, dohvatila i njihova tijela, jer je za utorak zamjenica Županijskog državnog odvjetnika iz Bjelovara, Larisa Kerekeš, koja je rukovodila nedjeljnim očevidom, odredila obdukciju tijela, kao i prepoznavanje. Navodno su se mladići probudili i pokušali pobjeći pred stihijom, jedinim putem koji je vodio u sigurnost - stepenicama koje su imale željeznu konstrukciju.

Vatrogasci su dojavu o požaru u vikendici dobili u nedjelju u 5.13 sati preko Centra 112, a kad su stigli na mjesto tragedije, požar je već bio u razbuktaloj fazi.

- Ubrzo smo ugasili vatru. Kad smo ušli u objekt, našli smo, na naše zaprepaštenje, dva mrtva tijela - rekao nam je Davor Đalog, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar.

VIDEO Vapaj oca: To je moj sin; Dvoje mrtvih u požaru vikendice
VIDEO Vapaj oca: To je moj sin; Dvoje mrtvih u požaru vikendice

- To su moj sin i njegov prijatelj - jedva je u nedjelju izustio otac jednog od dva mladića koji su živote izgubili u požaru vikendice u bjelovarskom prigradskom naselju Purićani. Očajnog i od boli shrvanog oca zatekli smo naslonjenog na automobil nedaleko od vikendice dok je u nevjerici promatrao kako policija na mjestu tragedije radi očevid. Jedna žena koja je prolazila kraj vikendice gdje se zbila tragedija vidjela je nekoliko parkiranih automobila kraj kuće.

Svuda su išli zajedno 

- U subotu prije ponoći prolazila sam pokraj te vikendice i vidjela parkirana četiri ili pet automobila, a iz dvorišta se čula glazba. Radilo se o nekoj veselici grupe mladića. Nisam obraćala previše pozornosti te sam produžila do svoje kuće nekih 800 metara dalje - rekla nam je žena koja je željela ostati anonimna. Trener Kuglačkog kluba Bjelovar prisjeća se da je Luka došao prije gotovo 17 godina na kuglanu. Imao je devet godina i pokazao se jako marljivim te bi ako je trebalo trenirao, kako bi rekli, od jutra do sutra.

- Mnogi brzo odustanu, ali Luka je bio poseban. Uostalom, to se ubrzo i pokazalo, jer je kroz nekoliko godina zablistao na kadetskom prvenstvu Hrvatske. Ubrzo postaje i juniorski reprezentativac te osvajač brojnih priznanja. Kako u pojedinačnoj, tako i u paru te u klupskim natjecanjima. Bio je stožerni igrač prvoligaškog Kuglačkog kluba Bjelovar. Luka je bio mladić koji je u svakom pogledu obećavao. Rezultatima, skromnošću i vrijednošću - kaže Lukin trener.

U požaru vikendice u Bjelovaru poginule dvije osobe

Uostalom, Luka i Mario su svuda išli zajedno. Dijelili su i radno mjesto u tvornici Bjelin u Bjelovaru. Prijatelj Mario se navodno čak mijenjao za smjenu kako bi zajedno bili na momačkoj večeri jednog kolege iz društva, otkud su otišli prema nebu. Trener Balaško je Luku zadnji put vidio u petak, kad mu je ovaj mahnuo i rekao: “Treneru, u subotu imamo feštu u vikendici, gdje pečemo prase. Vidimo se”.

Tuga u Bjelovaru zbog smrti mladića: 'Čuvali vas anđeli...'
Tuga u Bjelovaru zbog smrti mladića: 'Čuvali vas anđeli...'

Od Luke i Marija, za koje svi kažu da su bili kao braća, porukama su se oprostili brojni prijatelji i poznanici. “Ekipa je bila kao braća, moćna i snažna. Zlo nikad ne spava, a život nije pravedan. Dečki počivajte u miru... Iskrena sućut obiteljima”, “Koja tuga. Sućut obitelji i neka im Bog da snage da izdrže. Luka i Mario, počivajte u miru”, “Dečki, počivali u miru Božjem. Čuvali vas anđeli nebeski”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina