News

Komentari 0

Snježna oluja zatvorila škole i dućane u Ateni, promet u kaosu

Snježna oluja zatvorila škole i dućane u  Ateni, promet u kaosu

Zbog oluje Barbara koja je zahvatila cijelu zemlju i prekrila snježnim pokrivačem glavni grad, obustavljen je promet na nekim glavnim cestama i autocesti koja povezuje Atenu sa središnjim dijelom Grčke

Obilne snježne padaline i niske temperature poremetile su u ponedjeljak život u Ateni, škole i dućani su zatvoreni, a javne službe i tvrtke su se prebacile na rad od kuće.

Zbog oluje Barbara koja je zahvatila cijelu zemlju i prekrila snježnim pokrivačem glavni grad, obustavljen je promet na nekim glavnim cestama i autocesti koja povezuje Atenu sa središnjim dijelom Grčke.

Snowfall in Athens

Zatvorene su i neke postaje podzemne željeznice u blizini atenske međunarodne zračne luke, a prekinut je i željeznički promet prema Solunu, na sjeveru zemlje.

Vlasti su pozvale ljude da ne putuju, osim u krajnjoj nuždi.

Puno posla imaju i vatrogasne službe koje izvlače ljude iz automobila koji su zapeli u dubokom snijegu.

Očekuje se da će ovo nevrijeme i zahlađenje trajati do utorka, a potom će se nastaviti kretati prema istočnim i južnim regijama, uključujući i otok Kretu.

Obilan snijeg je rijetka pjava u Ateni, no ovo je treća zima za redom da ekstremne vremenske prilike pogađaju tu zemlju.

Prije godinu dana tisuće ljudi zapele su na glavnoj atenskoj obilaznici.

Snowfall in Athens

Neki su jednostavno napustili svoje automobile i pješice se uputili u potragu za skloništem u zračnoj luci, dok su drugi satima bili zarobljeni na temperaturama dobrano ispod ništice.

 

Najčitaniji članci