Obavijesti

News

Komentari 67

Šok na nastavi: Učitelju strop pao na glavu; djeca već izašla

Šok na nastavi: Učitelju strop pao na glavu; djeca već izašla
4

Škola u Banjevcima dvaput je obnovljena. Sreća je samo što djeca nisu bila u učionici kad se odlomio komad stropa. Ozlijeđen je učitelj Marijan Dubravica (59)

VIDEO

Sreća u nesreći je bila samo u tome što su djeca istrčala iz učionice na odmor.

U zgradi Osnovne škole “Petar Zoranić” u Banjevcima, nedaleko od Stankovaca, u pomoćnoj učionici na učeničke klupe potom se srušio strop. Bilo je to prošlog četvrtka.

No kad se strop urušio, unutra su bili učiteljica razredne nastave Marijana Savić iz obližnje Bile Vlake i učitelj Marijan Dubravica iz Stankovaca. Učiteljica je samo zaprašena i komadi žbuke su je lakše ozlijedili, dok se učitelju Dubravici na glavu odlomio veći komad.

- Taman su djeca izašla na odmor pa smo kolegica i ja došli u tu manju, pomoćnu učionicu, koja nam, osim za nastavu, služi i za sastanke. Htjeli smo razgovarati i pripremiti kavu. Odjednom smo čuli tutanj iznad nas. Mislili smo da netko hoda i lupa u potkrovlju, ali jedva da smo stigli to izgovoriti. I tada se to dogodilo. Bruuum, sve je palo po nama. Kolegica je malo bolje prošla jer je stajala po strani - kaže ozlijeđeni učitelj Marijan Dubravica (59) dodajući kako su udar čula i djeca koja su se zbog toga jako uznemirila. 

Učitelj je sav prašan i krvave glave odmah pojurio prema velikoj učionici provjeriti je li i ondje strop pao te jesu li sva djeca u redu. Iz škole su odmah pozvali roditelje da dođu po djecu, a učitelj je otišao na Hitnu pomoć. U šibenskoj Općoj bolnici sanirali su mu krvarenje na glavi i imobilizirali vrat. Uz manje posjekline i potres mozga, konstatirana mu je ozljeda vratnog kralješka.

Roditelj su nakon ovog nemilog događaja jako zabrinuti. Pitaju kako se nešto ovakvo moglo dogoditi kad je škola od Domovinskog rata dva puta obnavljana i dotjerivana. Prvi put radove je obavljala slavonsko-brodska tvrtka Feniks, a nakon što su uočeni nedostaci onoga što su radili, angažirana je šibenska Bučić gradnja. Investicije su bile “teške” više stotina tisuća kuna pa se roditelji pitaju što mogu učiniti da im djeca budu sigurna dok su na nastavi.

- Kako ću više dijete slati u školu? Pa ta je zgrada stara više od 70 godina, a ovo se događa tek sad, kad postoji sva ta moderna tehnologija, kad su u gradnju uključeni i inženjeri, arhitekti, precizni proračuni, nadzori te postupci javne nabave. Samo pukom srećom djeca su izbjegla nesreću, a malo je nedostajalo da našoj učiteljici i učitelju na glavu padne i luster te s njim i ostatak stropa. Tko je odgovoran? - pita se predstavnik roditelja Velimir Krpina.

- Školu su zajedno s ravnateljicom odmah posjetili ljudi iz Općine Stankovci i zadarskog Županijskog ureda za prosvjetu. Zgrada će biti zatvorena dok netko ne bude mogao jamčiti sigurnost djeci i nastavnicima.

Zgrada škole je do daljnjeg zatvorena

Sve dok netko ne bude mogao zajamčiti sigurnost svim učenicima i djelatnicima škole zgrada će biti zatvorena. Tek treba utvrditi što se dogodilo sa spornim stropom.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"