Obavijesti

News

Komentari 25

Šokantna tajna SS-a: Hitlerov ubojica se pridružio Izraelcima

Šokantna tajna SS-a: Hitlerov ubojica se pridružio Izraelcima
1

Otto Skorzeny bio je Hitlerov najsposobniji zapovjednik specijalnih jedinica i dobitnik najvišeg nacističkog odlikovanja 'Vitezova križa'. Nakon rata vrbovala ga je izraelska tajna služba

VIDEO

Hitlerov komandos i ubojica s najviše odlikovanja nakon II. svjetskog rata postao je službenik izraelske tajne službe Mossada. 

Otto Skorzeny bio je Hitlerov najsposobniji zapovjednik specijalnih jedinica, a nakon rata bio je zadužen za eliminaciju bivših kolega nacista - znanstvenika koji su radili na razvijanju oružja, tvrde izraelske novine Haarertz.

Oni pišu da je Skorzeny ubio Heinza Kruga, jednog od znanstvenika koji je radio na V1 i V2 programu i, u suradnji s Egiptom, na razvoju projektila koji bi uništio Izrael. 

- Na temelju intervjua s bivšim službenicima Mossada i s Izraelcima koji su imali pristup tajnim dokumentima, Krug je ubijen u izraelskoj špijunskoj zavjeri kako bi zastrašili njemačke znanstvenike koji su radili za Egipat, prenosi Daily Mail.

No, najštokantnije otkriće je da se Skorzeny, dobitnik najvišeg nacističkog odlikovanja 'Vitezova križa', pridružio Mossadu.

Krug i ostali nacistički znanstvenici su se pak pridružili Egiptu kako bi nastavili istrebljivati Židove, smatraju novinari Haarertza. 

Mossad je znanstvenike isprva samo zastrašivao prijetećim pismima i telefonskim pozivima usred noći.

Krug se, piše Haaretz, sam javio Skorzenyju, Hitlerovom miljeniku, u nadi da će ga zaštititi. Nije znao da je Otto već postao plaćenik Mossada. 

Našli su se u Munchenu i Krug je sjeo u auto sa Skorzenyjem i trojicom njegovih tjelohranitelja. Otto ga je ubio i njegovo tijelo su namočili u kiselinu i pokopali u plitak grob, tvrdi izraelski list. Ubojstvo je navodno odobrio Yitzhak Shamir, koji je kasnije postao premijer Izraela.

No postavlja se pitanje zašto bi nacist surađivao s Mossadom i zašto bi Mossad angažirao visoko rangiranog nacista. Haaretz objašnjava kako Mossad nije prezao ni pred čim u ostvarivanju svojih ciljeva, a Skorenzy je htio da ga maknu s liste najtraženijih zločinaca na svijetu Simona Wiesenthala, lovca na naciste i Mossad mu je obećao pomoći. Na kraju nisu uspjeli uvjeriti Wiesenthala da izbriše njegovo ime pa su krivotvorili pismo i dali ga Skorzenyju. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...