Obavijesti

News

Komentari 29

Šokantno iskustvo: Majkama su u bolnici zamijenili bebe

U njemu piše kako su medicinske sestre prilikom kupanja zamijenile narukvice beba, pa je tako došlo do zamjene. Kako su bebe rođene istog dana, majke su ležale u istoj sobi

VIDEO

U bolnici Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj u Bosni i Hercegovini nepažnjom medicinskih sestara zamijenjena je novorođenčad. Ovo traumatično iskustvo doživjele su majke iz Novog Travnika i Žepča, koje su se u bolnici u Novoj Biloj porodile istog dana, piše Dnevni avaz

Iako se zamjena beba dogodila prije dva mjeseca, u redakciju Dnevnog avaza tek je prije dva dan stiglo anonimno pismo. U njemu piše kako su medicinske sestre prilikom kupanja zamijenile narukvice beba, pa je tako došlo do zamjene. 

Majka primijetila po kosi djeteta

Kako su bebe rođene istog dana, majke su ležale u istoj sobi. Istog dana su dobile i otpusno pismo.

Prema navodima iz dopisa, jedna od majki prije odlaska iz bolnice primijetila je da je beba koja joj je vraćena s kupanja, drugačija, odnosno da je imala je mnogo više kose nego dan prije.

'Zamjena se dogodila, ali sve je trajao kraće nego što pišu'

- Medicinske sestre rekle su joj da griješi i poslale je kući uz otpusno pismo doktora. Greška je otkrivena sasvim slučajno kad je nakon nekoliko dana, beba dovedena na redovnu kontrolu. Doktor je primijetio da se kilaža bebe ne poklapa s trenutnim stanjem i onim što piše na otpusnom listu, jer je nemoguće da beba tako mnogo poraste za nekoliko dana – opisuje se u pismu koje je upućeno Avazu.

Liječnik je zatražio provjeru sve dokumentacije i rekao objema majkama da bebe nemaju istu kilažu i visinu koja je navedena o otpusnim pismima.

Novinari Dnevnog avaza nazvali su voditeljicu pedijatrijskog odjela dr. Andrijanu Kovač koja je odmah spustila slušalicu. No dr. direktor bolnice dr. Velimir Veljan potvrdio je da se zamjena doista i dogodila, no kaže da je sve trajalo mnogo kraće nego što se navodi u anonimnoj dojavi.

Sankcije glavnoj sestri na odjelu

- Zamjena je trajala svega sat, a ne nekoliko dana. Točno je da se to dogodilo, bebe su rođene na isti dan, a istog dana su bile spremne za otpust. Sestra je greškom zamijenila narukvicu. Kad su žene otišle, shvatilo smo da je došlo do pogreške i pozvali smo ih – tvrdi dr. Veljan. Dodaje kako su roditelji bili u šoku jer je riječ o vrlo ružnom iskustvu.

Glavna sestra je, kako nam je potvrdio direktor bolnice, kažnjena i smijenjena je s te pozicije. 

- Premještena je na drugi odjel. Provedena je procedura, a sestre koje su radile su, također, premještene - rekao je dr. Veljan za Dnevni avaz. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.