Obavijesti

News

Komentari 6

Spakirala se: Macan je izgurao Glavak, ona odlazi u Sabor...

Spakirala se: Macan je izgurao Glavak, ona odlazi u Sabor...
1

U novom broju tjednika Express čitajte o odlasku Sunčane Glavak iz Vlade. Epilog je to, kako neslužbeno doznajemo, višemjesečnih trzavica između Glavak i Macana

VIDEO

Sunčana Glavak odlazi iz Vlade, a Krešimir Macan zasad ostaje savjetnik za medije i odnose s javnošću premijera Andreja Plenkovića. 

Epilog je to, kako neslužbeno doznajemo, višemjesečnih trzavica između Glavak i Macana koje traju otkad je Plenković angažirao Macana. Krajem prošle godine u HDZ-u su zaključili da se premijerovi potezi i potezi Vlade ne uspijevaju dovoljno dobro iskomunicirati. Kap koja je prelila čašu bilo je traženje opoziva Vlade zbog "Lex Agrokora" i silina kritika iako su u Vladi i HDZ-u smatrali da je ono što su uradili u Agrokoru iznimno pozitivan potez. 

Tad su pozvali Macana u pomoć. Zanimljivo je da je Macan bio angažiran u Agrokoru nakon što je došao Antonio Alvarez III. Kao i Alvarezov mandat, i Macanov je potrajao samo nekoliko dana, ali bio je nazočan kad je Ivica Todorić potpisao prepuštanje koncerna državi. 

Macan ima dugogodišnje iskustvo, vodio je u zemlji i regiji kampanje za parlamentarne i lokalne izbore... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vladina komunikacija pod palicom glasnogovornice Sunčane Glavak, tvrde upućeni, nije odgovarala Macanovim idejama i on ju je na kraju izgurao iz Banskih dvora. Sunčana Glavak se vraća navodno u Sabor. 

Glavak je prvi put ušla u Sabor 2007. Svoj saborski mandat tad stavlja u mirovanje te je imenovana na dužnost zamjenice glasnogovornika Vlade Republike Hrvatske u mandatu Ive Sanadera. Imenovana je u povjerenju za informiranje Vlade Republike Hrvatske. Šef joj je bio tadašnji Sanaderov glasnogovornik Zlatko Mehun. 

Na predsjedničkim izborima 2014. godine bila je članica izbornog stožera današnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Od 1. veljače 2016. imenovana je na mjesto glasnogovornice, koje će sad, kako se čini, zamijeniti saborskom klupom. 

U Saboru će zamijeniti Darka Horvata?

Glavak bi trebala u Saboru zamijeniti Darka Horvata. Kako neslužbeno doznajemo, glasnogovornica Vlade bit će još svega nekoliko dana, dok se i formalno ne provede imenovanje Horvata za ministra gospodarstva i odredi njegova zamjena. 

Tko će zamijeniti Glavak na mjestu glasnogovornice Vlade zasad nije poznato. Upućeni kažu da bi na to mjesto trebao doći netko tko ima ležerniji i otvoreniji način komunikacije s medijima i novinarima. Macanova uloga u izboru novoga glasnogovornika, kako se nagađa, bit će važna. Jer osoba koja treba zamijeniti Sunčanu Glavak ne samo da mora imati povjerenje premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, nego mora biti i dovoljno fleksibilna da pleše onako kako Macan svira, tvrde poznavatelji prilika u Banskim dvorima. 

Također, nije poznato hoće li premijer Plenković za glasnogovornika angažirati nekog od PR stručnjaka koji nije stranački čovjek ili će se odlučiti za osobu koja je PR poslove radila za HDZ. Sunčana Glavak u javnosti će ostati zapamćena i po ulozi koju je imala u izbacivanju Jadranke Kosor iz HDZ-a. 

Tomislav Čuljak, koji je 2013. bio predsjednik HDZ-ova visokog suda časti, javno je tad izjavio da su "nekoliko stranačkih ljudi prigovorili na ponašanje gospođe Kosor, od predsjednika Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića, preko Ante Kulušića, Sunčane Glavak i mnogih drugih". 

Glavak nije željela javno priznati je li ona među HDZ-ovcima koji su Kosor prijavili Visokom sudu časti i tražili njeno sankcioniranje. 

- Možemo razgovarati o tome unutar stranke, naravno. HDZ nije neka udruga građana ili dobrovoljno vatrogasno društvo te smatram da sve stvari moraju rješavati unutar stranke - odgovorila je tad Glavak koja je s Jadrankom Kosor bila prijateljica. 

>>> Čitajte više u novom broju tjednika Express 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a