Obavijesti

News

Komentari 21

Spasili mu život: Nisu odustali od potrage pa ga nosili do auta

Spasili mu život: Nisu odustali od potrage pa ga nosili do auta
4

Damir Begović i Nikola Škulec satima su hodali kako bi našli I.M. (42) iz Rugvice. Nakon što je i pas tragač 'odustao' od potrage, pronašli su pothlađenog muškarca

VIDEO

Da smo odustali, pronašao bi ga sutradan netko drugi, ali mrtvog. Naravno da smo sretni što smo čovjeku spasili život, ponosni su policajac Damir Begović (43) i vježbenik Nikola Škulec (24). Obojica rade u PP Dugo Selo. Zahvaljujući upornosti, iskustvu, želji i volji starijeg kolege Begovića, I. M. (42) iz Rugvice danas je živ.

- Njegova supruga nazvala nas je 24. veljače oko 18 sati. Posvađala se s mužem koji je to loše podnio, popio je dosta tableta s alkoholom i otišao od kuće – priča Begović.

S vježbenikom je odmah krenuo u potragu. U pomoć im je došao i kolega Đuro Ernješ, koji nije bio na dužnosti, no obiteljski je prijatelj nestalog muškarca. Pretraživali su područje Rugvice i okolice. Došao je i pas tragač, koji je nanjušio trag uz autocestu, ali ga je izgubio.

- Begović je bio uporan. Iako je bilo jako hladno i već mrkli mrak, nije htio odustati. Ali, on je uvijek takav, ne odustaje dok ne odradi zadaću – hvali ga njegov šef Marin Grgić, pomoćnik načelnika PP Dugo Selo.

Pas tragač "odustao" je oko 23 sata. Izgubio je trag zbog nafte na zemlji. Pas se vratio u bazu, ali ne i Damir i Nikola. Kolega Ernješ dojavio im je da su uz autocestu Rugvica – Ježevo na poljskom putu pronašli vunenu kapu nestalog.

- Tijekom potrage propješačili smo oko tri kilometra. Nakon što nam je kolega dojavio da je pronašao kapu, do tog smo mjesta otišli autom, ali dalje nismo mogli, bilo je veliko blato i utori od traktora. Nešto me vuklo, krenuo sam pješice dalje i nakon 300-injak metara ugledao muškarca kako leži u vodi i blatu. Samo što se nije smrznuo, već je bio pothlađen, buncao je. Tek je usporenim glasom uspio progovoriti: "Pomoć, pomoć" – prisjeća se Begović.

Nesretnog je muškarca stavio na leđa i nosio ga tih 300-injak metara do policijskog auta. Sa Škulecom ga je odvezao u Dom zdravlja Dugo Selo.

- Naravno da je to olakšanje, kao i svakom drugom tko bi pronašao čovjeka i spasio ga – sramežljivo priča vježbenik Škulec.

O oba policajca u postaji imaju samo lijepe riječi. Nadaju se da će vježbenik krenuti stopama svog mentora Begovića, koji u policiji radi već 16 godina i omiljen je među kolegama.

- Ako treba ganjati kriminalce, tu je, ako treba nekome popraviti auto, tu je, on je uvijek tu – hvale ga.

>>> Policijska uprava zagrebačka i internetski portal www.24sata.hr biraju policajca mjeseca. Mnogi od njih zaslužili su ovo malo priznanje jer predano rade svoj posao, pošteni su, požrtvovni, riskiraju svoje živote. Neki od njih pomogli su i ljudima koji su bili u nevolji. Za to nisu tražili posebnu naknadu. Jednostavno rade svoj posao. Neki od njih dobit će malu nagradu PUZ-a i 24sata: o njima ćemo jednom na mjesec objaviti priču... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?