News

Komentari 3

'Spasili smo čovjeka s pruge dvije minute prije naleta vlaka'

'Spasili smo čovjeka s pruge dvije minute prije naleta vlaka'

Mario Petrunić (19) iz Belavića kod Duge Rese je zajedno s prijateljima Lukom Brozinićem (18) i Casperom Capanom (15) od sigurne smrti, spasio ozlijeđenog muškarca. Dobili su nagradu Ponos Hrvatske

Ponovno bi postupili isto, to bi trebao svatko, no nadam se da nikome neće trebati, rekao je hrabri Mario Petrunić (19) iz Belavića kod Duga Rese koji je zajedno sa prijateljima Lukom Brozinićem (18) i Casperom Capanom (15) od sigurne smrti spasio ozlijeđenog i onesviještenog muškarca.
Za svoje hrabro djelo osvojili su nagradu Ponos Hrvatske koja će im biti dodijeljena 23. veljače.
Muškarac u dobio od oko 60 godina, lani je u veljači na željezničkoj stanici u Belavićima pao sa perona na prugu, ozlijedio se i bez svijesti ostao ležati na željezničkoj pruzi. Bez razmišljanja mladići su mu odmah priskočili pomoći svjesni u kojoj se opasnosti našao. Samo dvije minute nakon što su ga izvukli s tračnica, naišao je putnički vlak. Trojica prijatelja inače su i članovi Udruge mladeži Belavića, a kobnog 28. veljače oko 23,15 sati su se vraćali sa sastanka u udruzi. Zastali su kod željezničke stanice u središtu mjesta gdje su s Casperom čekali dok po njega dođe njegov tata.


- Dok smo razgovarali vidjeli smo muškarca da se s pruge pokušava popeti na peron. Malo je teturao, nije se mogao popeti. Nastavili smo razgovarati, a kada smo opet skrenuli pogled prema njemu više ga nije bilo. Odmah smo shvatili da je pao i potrčali smo do njega. Ležao je u nesvjesti između tračnice i perona s rasječenom glavom. Ruka i noga bile su mu preko pruge. U tom trenutku nam je bilo najvažnije da ga maknemo s pruge. Luka i ja smo ga uvatili za ruke i podigli ga na peron, a Casper je odmah nazvao 112. Kada smo ga podignuli na peron došao je k svijesti. Tek na stanici smo vidjeli da mu rana jako krvari, krv mu se slijevala u kapuljaču - kaže Mario, dodajući da nikoga od njih nije uhvatila panika niti strah, već im je samo bilo važno da u tom trenutku pomognu čovjeku i izvuku ga iz nevolje u kojoj se našao.
- Dok su Luka i Mario muškarca micali s pruge ja sam odmah pozvao pomoć i tražio Hitnu. Do dolaska Hitne s dispečerima sam bio na liniji, a kada je napokon došla, osjetio sam olakšanje. Ozlijeđeni čovjek nije znao za sebe, odmah nam nije znao reći niti svoje ime - govori hrabri Casper o nesvakidašnjem događaju.

Sva trojica zaključuju da im je drago što su se slučajno našli na stanici i što su čovjeku pomogli.
Priče o dobitnicima pratite i u emisiji Dobro jutro, Hrvatska na HRT2 u 7.45 minuta. Izravni prijenos dodjele također pogledajte na HRT2 u 20.05 sati.

Najčitaniji članci