News

Komentari 1

Uginuo prasac Sausage kojeg su spasili iz poplava kod Gunje

Uginuo prasac Sausage kojeg su spasili iz poplava kod Gunje

Sausage je bio 300 kilograma težak prasac, koji je spašen nakon poplave u Gunji. Na farmi su ga uspavali nakon što je već nekoliko mjeseci bio u lošem stanju. Sausage je bio star šest i pol godina

Farma Udruge 'Plavi križ', na kojoj žive deseci spašenih životinja, ostala je bez jednog od stanara: svinje Sausage. On je bio 300 kilograma težak prasac, koji je spašen nakon poplave u Gunji. Na farmi su ga uspavali nakon što je već nekoliko mjeseci bio u lošem stanju. Sausage je bio star šest i pol godina.

- I tako dođe najteže vrijeme, vrijeme za koje nikad nismo spremni; opraštanje od voljenih. I iako smo znale šta će se dogoditi, prije ili kasnije, nadale smo se kasnije... Ti si imao ime, imao si ljubav, slobodu, i iznad svega život i smrt bez stresa i patnje. Imao si prijateljicu koja je bila uz tebe do kraja. Hvala ti na 6.5 godina provedenih s nama. Hvala ti što si nam pokazao svoju snagu, koju nisi nikad upotrebio, živio si svoj život mirno. Hvala ti za tvoju inteligenciju i osjećaje. Hvala ti na razgovorima (obožavao si pričati). Žao mi je da ljudi ne vide da si i ti životinja koja zaslužuje život i životnu radost, da zaslužuješ nositi ime, da si jedinstvena individua. Žao nam je da nismo više za tebe mogli napraviti - poručili su na Facebooku iz udruge 'Plavi križ' pa opisali što se dogodilo sa Sausageom:

- Za one koji ne znaju: Sausage je prošle jeseni počeo imati problema s dizanjem i hodanjem, dok pred 5 mjeseci nije potpuno izgubio mogućnost korištenja zadnjih nogu. Njegove kosti nisu izdržale, iako je bio mišićav, iako je imao slobodu, iako je jeo zdravo. I dalje je uživao u životu, kretao se vukući svoje tijelo na prednje dvije. Pred tri tjedna počeo je rapidno propadati. Više nije mogao koristiti niti prednje noge. I prije par dana je prestao i jesti. Odlučili smo ga pustiti, učiniti zadnje što smo mogli za njega napraviti: dati mu mirnu smrt. Njegova prijateljica Rozika je bila cijelo vrijeme s njim. Ostavili smo njegovo tijelo jedno vrijeme u dvorištu kako bi se ostale svinje oprostile s njim. Svinje su svjesna inteligentna bića i treba im vrijeme oprosta. Svjesna su smrti. Hvala ti Sausage što si nam pokazao koliko su svinje inteligentne i emotivne!

Najčitaniji članci