Obavijesti

News

Komentari 234

Spasite joj život! Stephanie (5) hitno treba na operaciju u SAD

Spasite joj život! Stephanie (5) hitno treba na operaciju u SAD
5

Skupi zahvat: Malenoj Zadranki Stephanie Mildi (5) urasta kost u mozak i prijeti joj paraliza. Spasiti je može samo operacija u Chicagu koja stoji 1,5 milijuna kuna

VIDEO

Mala Zadranka Stephanie Milda (5) oboljela od rijetke Arnold Chiarijeve bolesti, opet nije spavala zbog jake glavobolje. 

Kišno jutro ipak je donijelo dobre vijesti. Čuvši da je HZZO spreman platiti troškove operacije u Chicagu i da čekaju samo zahtjev za liječenje u inozemstvu, mama Anita i tata Ivica odmah su ispunili potrebni formular. Nisu znali da mogu zatražiti mišljenje drugog specijalista neurokirurga, koji bi preporučio operaciju u inozemstvu nakon što je to odbio kirurg koji je operirao Stephanie.

- Telefonski mi je rekao da hoće, ali kad sam mu donijela papire, kazao je: ‘Ja to ne želim potpisati.’ On smatra da je mogu operirati i u Hrvatskoj, iako ju je već operirao i tvrdio da je operacija uspjela, a bolest se nije povukla - rekla je mama Anita i dodala kako im je ovo nova nada. Samo moraju naći specijalista koji će potpisati preporuku da Stephanie operiraju u inozemstvu.

Papire su poslali u HZZO u Zagreb i sada im ostaje čekati i nadati se

Petogodišnjoj djevojčici u siječnju su otkrili tešku i rijetku Arnold Chiarijevu malformaciju, zbog koje joj prijete urastanje kosti u mozak i doživotna paraliza. Prvu operaciju napravili su joj u ožujku u Zagrebu, no Stephanie se nije oporavila. 

- Kirurg nam je rekao da je operacija prošla u najboljem redu. Ali Stephanie nije bila dobro. Čim smo došli kući, boljela ju je glava i rušila se. Tražili smo magnetnu rezonanciju, no liječnik nam ju nije odobrio - govori Anita. Ipak su je napravili, a nalaz je potvrdio da je teška malformacija prisutna kao i prije operacije. To su potvrdili stručnjaci iz Slovenije i Švicarske, no jedino su je pristali operirati u Chicagu.

- Nazvali su nas 30. kolovoza i zakazali termin za 27. rujna. Operacija stoji 250.000 dolara (1,5 milijuna kuna). Uspjeli smo skupiti samo 100.000 kn - očajna je Anita.

Zato su reagirali Zadrani. Akcije za nju organiziraju po cijelom gradu. “Mi smo Zadrani, Stephanie je naša!” naziv je dvotjedne akcije koja je počela danas. Njome se pozivaju svi dobri ljudi da kupe “Kartu života” po cijeni od 30 kuna. Osim koncerata na kojima će nastupiti poznati pjevači i klape, novac za Stephanie skupljaju obrtnici, trgovci i udruge koje će se od 17. do 23. rujna u korist Stephanie odreći jednog od artikala.

- Vremena je malo, ali uspjet ćemo! Svi su na nogama i hvala im zbog toga. Nadam se da roditelji druge bolesne djece neće morati dizati ovoliku prašinu kao mi da bi se pomoglo njihovoj djeci - kaže majka Anita.

Koliko je bolest male Stephanie, nakon objave u današenjm tiskanom izdanju 24sata, dirnula ljude, govori i to što im poštanska službenica nije htjela naplatiti slanje pošte.

- Bože daj da uspije - prošaptao je tata Ivica ljubeći svoju djevojčicu.

Ako HZZO odobri operaciju, novac ide drugoj djeci

Obitelj Milda, bez obzira na odluku HZZO-a, ne želi da se zaustavi akcija prikupljanja pomoći.

- Taj novac će svakako otići za liječenje djece. Čuo sam za curicu kojoj treba transplantacija srca i bubrega, također u SAD-u, te i njoj HZZO odbija platiti troškove. Ne bude li nama trebao, novac ćemo vjerojatno dati njoj - kazao je Ivica.

>>> Svi koji žele pomoći, novac mogu uplatiti u Erste banku na žiro-račun 2402006-1031262160 s pozivom na broj 3102360581 i obavezno s naznakom za Stephanie Milda ili, uplaćuju li iz inozemstva, treba pisati Croatia, S.W.I.F.T CODE ESBCHR22, IBAN HR8924020063102360581

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 234

VIDEO

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka
LED VELIČINE LJEŠNJAKA

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka

Jaka tuča, veličine lješnjaka, pogodila je područje Županje: 'Sve je trajalo pet minuta, udarala je jako u prozore i krov kuće'

Usred tuče stali pod nadvožnjak na A3:  'Smrtno ugrožavaju sebe i druge. Kazne moraju biti više'
OPASNA ZAŠTITA OD TUČE

Usred tuče stali pod nadvožnjak na A3: 'Smrtno ugrožavaju sebe i druge. Kazne moraju biti više'

Kazna za zaustavljanje na autocesti je 60 eura: 'Vozači bi radije platili kaznu i riskirali vlastite živote i živote ostalih nego da saniraju štetu na limu'
VIDEO Kaotične scene iz Iloka: Ceste su postale bujice, vjetar rušio stabla, potopljen i Muzej
PADALI CRJEPOVI

VIDEO Kaotične scene iz Iloka: Ceste su postale bujice, vjetar rušio stabla, potopljen i Muzej

Istok Slavonije poslijepodne je pogodilo jako nevrijeme: 'Sve je trajalo 20-ak minuta, ali je šteta velika. Na ulicama je puno vode, pali su crjepovi'