Obavijesti

News

Komentari 153

Izbori u Splitu: Puljak pobijedio, ali gradonačelnik će se izabrati tek nakon drugog kruga izbora

Izbori u Splitu: Puljak pobijedio, ali gradonačelnik će se izabrati tek nakon drugog kruga izbora

Ivica Puljak osvojio je 48,73 posto glasova čime je i službeno pobjednik. Ipak, to nije dovoljno za izbornu pobjedu pa će se ići u drugi krug

IZBORI U SPLITU - EMISIJA UŽIVO OD 22 SATA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
00.15

Đogaš: Očekivao sam bolje rezultate 

Nezavisni kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš kojeg podržavaju HDZ i HSS izjavio je na izbornu večer da je očekivao malo bolje rezultate, a u drugom krugu očekuje nastavak borbe.

Više pročitajte OVDJE 

23.12

Analiza izbora za Gradsko vijeće

Iako se činilo da će prijevremeni izbori za gradonačelnika Splita biti 'riješeni' u prvom krugu, za dva tjedna građani će još jednom izaći na izbore kako bi donijeli konačnu odluku tko je novi gradonačelnik Splita, Ivica Puljak ili HDZ-ov nestranački kandidat, Zoran Đogaš. No, Puljak itekako ima razloga za slavlje. U proteklom mandatu predmet napetosti bio je nedovoljan broj vijećnika u Gradskom vijeću, ali ovoga puta Puljak o tome neće morati previše brinuti. Naime, stranka Centar dobila je 15 vijećnika i treba koalirati s eventualno jednom strankom, ili kako oni predstavljaju, ostvarivati programsku suradnju. U prošlom mandatu Puljak je imao sedam vijećnika. Osim Puljka u vijeće su ušli HDZ s osam mandata, SDP, Kerum i Most s dva mandata. Najveći gubitnik ovih izbora je Željko Kerum koji je, kako je i sam tijekom kampanje više puta naglašavao, očekivao da će dobiti svojih 15 posto. No, osim on kao kandidat za gradonačelnika, dobio je i mali postotak glasova u Gradskom vijeću. U prošlom mandatu imao je četiri mandata, ovoga puta samo dva. Kerum se povremeno nadao da će uspjeti ući u drugi krug, ali realno, njegova najveća ambicija bila je dobiti što veći broj gradskih vijećnika kako bi tako postali nezaobilazan faktor u donošenju odluka na sjednicama. Ovako, Centar gotovo ima monopol na odluke.

22.41

Izborni rezultati za Gradsko vijeće

Centar 15 mandata, nedostaje im jedan mandat za većinu (8 više nego prije godinu dana)

HDZ 8 mandata (1 manje)

HGS 2 mandata (2 manje)

Most 2 mandata

SDP 2 mandata

Domovinski pokret 2 mandata

22.40

Ivica Puljak osvojio je 48,73 posto glasova čime je i službeno pobjednik. Ipak, to nije dovoljno za izbornu pobjedu pa će se ići u drugi krug.

22.36

Kerum se ispričao što se nije pojavio u stožeru

Željko Kerum nije se pojavio u stožeru u Splitu nakon završetka glasovanja. Svojim biračima se obratio putem Facebooka.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 153