Obavijesti

News

Komentari 271

Split 'na ledu': Hladnijeg jutra nije bilo više od pola stoljeća!

Split 'na ledu': Hladnijeg jutra nije bilo više od pola stoljeća!
1

U subotu ujutro splitski Centar 112 imao je više desetaka poziva kojima su ih građani iz Splita, Solina i Kaštela izvijestili da im se smrznula voda u vodovodnim cijevima

VIDEO

U Splitu je u subotu ujutro izmjereno minus 7 stupnjeva, što je najniža temperatura u tom gradu u posljednjih više od pola stoljeća, doznaje se od Kate Putice iz Državnog hidrometeorološkog zavoda u Splitu.

- U odnosu na danas, posljednji put u Splitu je bilo hladnije 23. siječnja 1963. godine, kada je zabilježena temperatura od minus 9 stupnjeva - rekla je Putica za Hinu.

Iz splitskog Centra 112 kazali su kako su jutros imali više desetaka poziva kojima su ih građani iz Splita, Solina i Kaštela izvijestili da im se zbog niskih temperatura smrznula voda u vodovodnim cijevima.

Zbog bure su i dalje u prekidu katamaranske linije iz Splita prema srednjodalmatinskim otocima, a u prekidu su i trajektne linije Split-Šolta, Makarska-Split i Drvenik-Sućuraj (Hvar).

POGLEDAJTE VIDEO: Kadrovi oštre hladnoće iz cijele Hrvatske

Pokretanje videa...

00:51

Izvanredna plovidba: Trajekt prevozio pacijenta s Hvara u Split 

Na poziv Medicinskog centra u Jelsi na Hvaru, u noći s petka na subotu organizirana je izvanredna plovidba trajekta "Petar Hektorović", kojim je s tog otoka prevezen pacijent u splitsku bolnicu, rekao je koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica.

- Trajekt 'Petar Hektorović' je prevozeći pacijenta isplovio iz luke Stari Grad na Hvaru u 22.50 sati, a uplovio je u splitsku gradsku luku nešto prije 1 sat iza ponoći. Nakon što je pacijent iskrcan i odvezen u splitsku bolnicu, trajekt se vratio i uplovio u luku Stari Grad na Hvaru oko 3.30 sati - kazao je Mrvica.

Najhladniji dan u Makarskoj u zadnjih 26 godina

Jaka bura i niska temperatura pričinile su protekle noći i tijekom subote više šteta u Makarskoj i na Primorju, kako na kioscima, tendama, kontejnerima i drugoj gradskoj komunalnoj opremi, manjim ugostiteljskim objektima, prometnim znakovima i reklamama, tako u maslinicima, borovim šumama, na krovovima zgrada u gradu, plažnim i na hotelskim objektima.

Temperatura na najvišem biokovskon vrhu, Svetom Juri, jutros se spustila na minus 23,1 Celzijev stupanj, a u Makarskoj je izmjereno 8 stupnjeva ispod nule što je inače bila najniža temperatura u zadnjih 26 godina, otkako se provode svakodnevna mjerenja u Meteorološkoj stanici Osejava.

Više domaćinstava na cijelom makarskom području koja nisu zaštilila vodovodne cijevi i vodomjerila ostalo je bez vode, a vatrogasci su imali desetak intervencija, dok meteo alarm i dalje prognozira crvenu opasnost.

Bura olujne jačine puše prosječnom brzim od 70-ak, a na udare i do 120 kilometara na sat pa je zbog vjetra na snazi zabrana prometa za prvu skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikli) na relaciji Dupci kod Brela – Makarska i obratno.

Promet na cestama Makarskog primorja odvija se bez ograničenja, ali se vozačima preporuča opreznija vožnja kod svetišta Vepric nedaleko Makarske, Baškog Polja i na prijevoju Dupci kod Brela te na prometnici od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...