Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Splitski Advent u znaku tradicije i zajedništva

Božićne svečanosti nezamislive su bez prigodnih pjesama, pa se tako i u starom Splitu tradicionalno išlo od kuće do kuće, gdje bi pjevači stali na balaturu, sular ili dvor te zapjevali domaćinima prigodne Božiće pjesme

Foto: TZ Split

Inspirirani tim starim običajem, članovi KUD-a Jedinstvo prilagodili su kolendu  na način da ženska vokalna skupina folklornog ansambla odjevena u narodne nošnje dariva sugrađane i njihove goste a capela izvedbama božićnih pjesama na atraktivnim lokacijama  grada (Peristil, Pjaca , Voćni trg , Vestibul). 

Split je ovih blagdana dobio i jaslice postavljene na javnom prostoru, i to u kapeli Sv. Arnira, najznačajnijem gotičko-renesansnom arhitektonskom spomeniku u Splitu. Jaslice postavljene kao jedinstvena skulptura od aluminijskog lima, djelo kipara akademika Kažimira Hraste, prava su atrakcija za mnogobrojne Splićane i turiste.  

Foto: TZ Split

Blagdani su vrijeme obiteljskog zajedništva i veselja, pa je tako Strossmayerov perivoj ili Đardin postao prava božićna čarolija za djecu i obitelji. Ovaj božićni kutak svijetli u šarenim bojama božićnih ukrasa i prigodnih dječjih 3D likova, prepun glazbenih i dramskih programa, plesnih nastupa i prigodnih darova. Svakog petka nastupaju studenti glazbene akademije Sveučilišta u Splitu, a svakog četvrtka crkveni zborovi pjesmom donose radost Božića u Đardin. Vikend je posvećen klasičnoj glazbi koju, svake subote u jutarnjim satima, u Đardin donose studenti u organizaciji Glazbenog Labaratorija i Glazbene mladeži. Nedjeljna jutra posvećena su najmlađima koji uz glazbeno animacijske programe, a djeca će posebno uživati u dječjem Badnjaku i dječjem dočeku nove godine koji će dodatno uveseliti gost iznenađenja Joško Čagalj Jole.

Izdvojili smo samo neka od zanimljivosti koje nudi Advent u Splitu, a cjelokupan program pogledajte na www.visitsplit.com.
 

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message