News

Komentari 0

Splitsko-dalmatinska županija: 597 zaraženih, preminulo troje

Splitsko-dalmatinska županija: 597 zaraženih, preminulo troje

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrla su tri muškarca – starosti 92 godine, 58 godina i jedan je star 56 godina. Svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na COVID infekciju, navode u Stožeru

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata 597 je novozaraženih osoba, dok su u bolnici umrla tri muškarca, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1488 obrađenih testova danas je 597 novooboljelih osoba s područja županije.

Iz Splita ih je 250, Kaštela 62, Trogira 42, Sinja 31, Solina 30, Makarske 21, Omiša 19, Segeta 12, Jelse 11, Podstrane i Marine po deset, Trilja devet, Okruga osam, Dugog Rata šest, te Dugopolja, Dicma, Vrgorca, Klisa i Podbablja po četiri. Po tri novooboljela su u Imotskom, Visu, Supetru, Baškoj Vodi, Pučišćima, Podgori, Tučepima i Sutivanu. Po dvoje imaju Hvar, Stari Grad, Gradac, Brela, Hrvace, Milna, Muć, Postira, Prgomet, Proložac, Zmijavci, Zagvozd i Šestanovac, dok po jednog pozitivnog ima Komiža, Lećevica, Lovreć, Primorski Dolac, Runovići i Selca.

"Od ukupnog broja novooboljelih 334 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 693 osobe su u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju u splitkom KBC-u su 192 COVID pozitivne osobe, od kojih 40 na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrla su tri muškarca – starosti 92 godine, 58 godina i jedan je star 56 godina. Svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na COVID infekciju, navode u Stožeru.

Najčitaniji članci