News

Komentari 72

Spolno iskoristio curicu (12), a dobio tek godinu dana uvjetno

Sud je uzeo u obzir to da počinitelj dotad nije bio osuđivan te da je otac dvoje malodobne djece. Blaga presuda šokirala je obitelj i odvjetnika djevojčice...

Ivan je Ani poslao zahtjev za prijateljstvo na Facebooku. Prihvatila ga je iako je znala da je profil lažan. Iza tog imena krio se njen prvi susjed s čijom se djecom često znala igrati ispred kuće. Ivanu je tada bilo 25, a Ani tek 12 godina.

Komunicirali su neko vrijeme preko Facebooka bez da je itko to znao. Družili su se najčešće u Ivanovom autu, na nekom usamljenom mjestu gdje bi zapalili cigaretu i razgovarali, piše Slobodna Dalmacija.

Jedne takve noći, oko tri sata poslije ponoći Ivan i Ana sjedili su u automobilu i razgovarali. Ivan je Anu zamolio da mu izmasira leđa i ona ga je poslušala, no on ju je potom povukao prema sebi, podigao joj haljinu i s njom stupio u spolni odnos.

Sve je trajalo pet minuta, odvezao ju je potom kući i rekao joj da ne smije nikome pričati o onome što se dogodilo. 

Nakon nekoliko dana roditelji su primijetili da s Anom nešto nije u redu, pregledali su joj mobitel i shvatili da se dopisuje s nepoznatom osobom. Razgovarali su s njom i sve im je ispričala.

Zbilo se to 2015. godine. Ivan je bio oženjeni otac dvoje djece, a Ana je pohađala šesti razred osnovne škole. 

Zadarski Općinski sud je Ivanu presudio uvjetnu zatvorsku kaznu od jedne godine s rokom kušnje od tri godine. U obzir su uzeli to da dotad nije bio osuđivan te da je otac dvoje malodobne djece. Blaga presuda šokirala je obitelj i odvjetnika djevojčice, danas 15-godišnjakinje. 

Općinsko državno odvjetništvo nezadovoljno je presudom i najavljuju da će uložiti žalbu. 
 

Najčitaniji članci