News

Komentari 116

Srbijanski radikali zasjedali u Šešeljevoj kući u Hrtkovcima

Na novinarsko pitanje Radio televizije Vojvodine (RTV) hoće li u toj kući prijaviti prebivalište, lider radikala i haški osuđenik Vojislav Šešelj je rekao da mu je to u planu, ali da tome mora prethoditi legalizacija objekta

Srpska radikalna stranka (SRS) održala je sjednicu "Centralne otadžbinske uprave“ u Hrtkovcima, prvi put u kući koju je u tome selu lider radikala nedavno kupio, prenijeli su u ponedjeljak vojvođanski mediji.

Na sjednici su izabrani novi članovi Centralne uprave: dosadašnji predsjednica Izvršnog odbora stranke, Vjerica Radeta, izabrana je za potpredsjednicu SRS-a, dok je na funkciju predsjednika Izvršnog odbora izabran Miroljub Ignjatović, dosadašnji glavni tajnik Izvršnog odbora, prenose mediji.

Na novinarsko pitanje Radio televizije Vojvodine (RTV) hoće li u toj kući prijaviti prebivalište, lider radikala i haški osuđenik Vojislav Šešelj je rekao da mu je to u planu, ali da tome mora prethoditi legalizacija objekta koji je kupljen i ostali administrativni poslovi.

U ovom objektu bit će, pored ureda Srijemskog okružnog odbora SRS-a i Mjesnog odbora, smješten i Komitet za obranu Šešelja, koju priprema po izvanrednom pravnom lijeku, a riječ je o postupku obaranja presude koja mu je izrekao Haški tribunal, navodi RTV. U svojoj vijesti ova kuća navodi da dolazak Šešelja u njihovo selo nije iznenadio mještane Hrtkovaca.

Osuđenik za zločine protiv čovječnosti tijekom devedesetih u Vojvodini Vojislav Šešelj kupio je sredinom svibnja kuću u Hrtkovcima, mjestu koje je sinonim za progon srijemskih Hrvata.

"Lider radikala se vraća među ljude koje je proganjao", bio je naslov tadašnjega teksta u listu „Blic“, u kojemu se navodi da je kupio nekretninu koja se nalazi u Školskoj ulici, u samom središtu tog vojvođanskog sela, na svega 300 metara od katoličke crkve Svetog Klementa.

Hrtkovci su sinonim za progon srijemskih Hrvata koji je počeo održavanjem mitinga SRS-a, na kojemu je sudjelovao i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kada su pročitana imena sedamnaestoro Hrvata kojima je javno poručeno da se sele.

Najčitaniji članci