Obavijesti

News

Komentari 115

'Srce i duša me bole, zapalili su mi pčele, sve sam izgubio...'

'Srce i duša me bole, zapalili su mi pčele, sve sam izgubio...'
6

Antunu Lukičeviću iz Sl. Broda netko je isprevrtao i zapalio košnice. Izgorjela su 32 društva pčela. Nesretni vlasnik ne vjeruje da čovjek može biti toliko zao...

VIDEO

Strašnu vijest javili su mi u subotu navečer mještani koji su išli iz crkve s mise. Prolazili su pored pčelinjaka i vidjeli su da gore košnice. Odmah su pozvali vatrogasce i mene.

Ja sam se baš spremao za počinak. Došla mi je supruga i rekla mi je da me netko zove zbog požara u pčelinjaku. U prvi sam tren pomislio da se netko šali, ali mi je bilo malo čudno tko bi se baš s time šalio uoči samog Uskrsa, govori nam Antun Lukičević, pčelar iz Slavonskog Broda.

Odmah se, kaže, spremio i otišao do Sibinja. Kad je došao, vatrogasci su već stigli.

- Prizor je bio strašan, duša i srce su me zaboljeli kad sam vidio košnice u plamenu. Samo sam mislio na te jadne pčele koje su žive gorjele u plamenu. Cijelu su zimu izdržale hladnoću i baš su ovih dana trebale krenuti na pašu. Pitam se kakvi to mogu biti ljudi, gdje će im duša, da uoči najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa to urade. Vatrogasci su se borili više od tri sata da spase što mogu, ali pčelama, nažalost, nije bilo pomoći. Osim košnica koje su bile u kontejneru, vandali su isprevrtali i druge košnice – potresen je Antun.

Dodao je da ne zna tko bi to mogao učiniti.

– Nisam se nikome zamjerio niti sam ostao dužan. Nedužne pčele nisu bile blizu kuća, pa da kažem da su nekoga izbole, ne znam tko i zašto je to uradio. Policija je također došla i napravili su očevid. Sad na Uskrs, kad bismo ga svi trebali provesti u miru, pola mene razmišlja o tome da se krivac pronađe i primjereno kazni, a pola da se ne pronađe jer ne znam kako ću se s počiniteljem ili više njih susresti i pitati ga što su mu ta mala i korisna živa bića kriva – prilično razočaran je bio Lukičević dodajući kako će uništenih 32 društva pčela namiriti jer pčele ima na još nekoliko lokacija. Šteta koju je pretrpio nije mala, prema neslužbenoj procjeni oko 100.000 kuna, no za njega je ona emotivno puno veća.

– Pčelarenjem se bavim već 40 godina, počeo sam kao tinejdžer, i nikad do sada nisam imao nikakvih problema, ali ni sanjati nisam mogao da će mi netko pčele zapaliti – rekao nam je Antun.

Policija je obišla pčelinjak na Uskrs, uzeli su tragove, pa je za pretpostaviti da će počinitelj uskoro biti pronađen i primjereno kažnjen kao primjer drugima. Među pčelarima u Slavoniji ovaj nemili događaj odjeknuo je poput bombe, a i drugi su, osim pčelara, osudili ovaj neviđeni vandalski čin postavljajući si pitanje kakvi to “ljudi” žive među nama.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"