News

Komentari 597

Srpski youtuber šokirao: 'Žene su seksualni objekt. Ti si kriva ako si polugola pa te napadnu'

Srpski youtuber šokirao: 'Žene su seksualni objekt. Ti si kriva ako si polugola pa te napadnu'

Nikola Jovanović šokirao je izjavama da su žene same krive ako im se nešto dogodi, te da muškarcu moraju reći 'Da, ti si u pravu'

Nikola Jovanović, srpski yotuber poznatiji pod imenom Nixa Zizu, šokirao je javnost svojim izjavama o zlostavljanju i silovanju u emisiji televizije Hype. Jovanovića prate i brojni mladi Hrvati.

Izjavio je kako muškarci žene prije svega gledaju kao seksualni objekt na što su mu voditeljice emisije Milica Vukliš i Jovana Andrejić pokušale ukazati na to da su takve izjave izrazito problematične.

- Ne podržavam nasilje, ali žene, morate razmisliti malo s kim se viđate i zašto se viđate. Nemojte ići s nekim u automobil ako vas zove u 10 sati navečer, posebno ako je stariji od vas, zna se što taj hoće od vas - smatra Jovanović.

Voditeljica mu je na to pokušala objasniti kako za seksualno zlostavljanje nema opravdanja i kao nitko nema pravo nekoga seksualno zlostavljati, ali je Jovanović dalje nastavio po svom.

- To što ima ili nema prava ne znači da ti nisi kriva. Ako naletiš na tako neku budalu koja je pijana i drogirana, a ti ideš ulicom polugola, ti si isto kriva. Kriva si ti što si prošla, nije on samo kriv - rekao je Jovanović.

Jovanović je nastavio inzistirati kako su žene odgovorne za zlostavljanje koje im se dogodi i kako bi trebale biti svjesne toga da su slabiji spol.

- Tu nema ne. Trebaš znati da si slabiji spol. Šalješ gole slike muškarcu i dođeš kod njega gola kući navečer i ako mu kažeš tu 'ne', to je jako veliki problem, razumiješ? Trebaš znati što radiš i kod koga ideš, moraš znati da si slabiji spol - nastavio je Jovanović.

Dodao je i kako smatra da se žena ne bi trebala suprotstavljati muškarcu u stavovima.

- Ti trebaš muškarcu reći - jest, sve si ti u pravu - zaključio je Jovanović, nakon čega su voditeljice napustile studio.

- Eto, tako treba, da se ispričaš i izađeš - dobacio im je Jovanović dok su izlazile iz studija.

Snimka ove emisije uznemirila je mnoge i brzo se proširila društvenim mrežama, a reakcije na ovakve Jovanovićeve izjave se ne smiruju.

Najčitaniji članci