Obavijesti

News

Komentari 161

Srušena dvokatnica, u eksploziji u Dnipru ima ranjenih. Zelenski: Spremni smo za protuofenzivu

Srušena dvokatnica, u eksploziji u Dnipru ima ranjenih. Zelenski: Spremni smo za protuofenzivu

Dvadeset je osoba ranjeno, među njima petero djece, u eksploziji u blizini ukrajinskoga grada Dnipra u kojoj je srušena dvokatnica

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.36

Poljski plaćenici sudjeluju u borbama u ruskom Belgorodu

U borbama u ruskoj regiji Belgorod na granici s Ukrajinom sudjeluju i poljski plaćenici, izvijestili su u nedjelju poljski mediji. 

Na strani ukrajinske vojske bori se i "Poljski dobrovoljački odred", izvijestili su internetski portali Polsatnews.pl i Wprost.pl, pozivajući se na poruke grupe na društvenoj mreži Telegram i na video koji navodno pokazuje plaćenike na putu u Belgorod.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.20

Patrijarh Kiril blagoslovio Putinovu odluku o vraćanju glasovite ikone 'Trojstvo'

Poglavar Ruske pravoslavne crkve patrijarh Kiril ocijenio je "povijesnom" odluku Vladimira Putina da Crkvi vrati ikonu Andreja Rubljova "Trojstvo", remek-djelo 15. st. koje je 1929. povjereno Tretjakovskoj galeriji, u trenutku kada se Rusija bori s "golemim neprijateljskim snagama".

Ikona koja je tijekom vikenda predana Crkvi unatoč protivljenju konzervatora koji je smatraju preosjetljivom, prenesena je u subotu navečer u katedralu Krista Spasitelja, obnovljenu 1990-ih pošto je u Staljinovo vrijeme srušena eksplozivom.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.10

Proukrajinski ruski partizani planiraju zarobljenike iz Rusije predati ukrajinskim vlastima

Proukrajinska skupina ruskih partizana objavila je u nedjelju da je zarobila nekoliko ruskih vojnika tijekom prekograničnog napada na jug Rusije i da će ih predati ukrajinskim vlastima.

Ruski dobrovoljački korpus to je objavio u video izjavi na Telegramu nakon napada na rusku regiju Belgorod. Korpus je, zajedno s borcima iz Legije slobode Rusije, preuzeo odgovornost za niz napada unutar ruskog teritorija, uključujući napad prošli tjedan kada je Moskva rekla da su dva civila ubijena tijekom borbi.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

17.00

Rat se širi na Rusiju: Guverner Belgoroda kaže da se bore s 'ukrajinskim diverzantima'

Ruski dužnosnici izvijestili su o smrtonosnim napadima na najmanje četiri lokacije u regiji Belgorod, a ruske jedinice koje se bore na strani Ukrajine pojačavaju svoje prodore, donoseći rat na ruski teritorij, piše CNN.

Guverner Belgorodske oblasti priopćio je kako se vode intenzivne borbe u selu Novaja Tavolžanka, nedaleko ukrajinske granice. Naveo je da se ruske snage bore protiv "ukrajinske diverzantske skupine", ne iznoseći dodatne pojedinosti, prenosi RT.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

16.59

Pristaše ruskog disidenta Navaljnog prosvjeduju povodom njegovog rođendana

Pristaše zatvorenog ruskog disidenta Alekseja Navaljnog prosvjedovale su u Rusiji i nizu drugih zemalja kako bi obilježili njegov 47. rođendan u nedjelju.

Navaljnijeva glasnogovornica Kira Jarmiš objavila je fotografije na Twitteru na kojima se vide pristaše u Japanu, Australiji i Gruziji. Pojedinačni prosvjednici također su obilježili događaj u ruskim gradovima, držeći plakate na javnim trgovima, prije nego što su privedeni, izvijestili su aktivisti za prava.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 161