Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srušio se nasred ceste i razbio glavu: Pomogle mu studentice

Stariji muškarac šetao je u srijedu popodne Ulicom dr. Franje Tuđmana u Požegi. U jednom trenutku Slavoncu je pozlilo, izgubio je svijest i srušio se na pločnik

Mihael Hnatyšyn/24sata
Foto: Mihael Hnatyšyn/24sata
49 komentara

U srijedu u poslijepodnevnim satima stariji muškarac šetao je Ulicom dr. Franje Tuđmana u Požegi. U jednom trenutku Slavoncu je pozlilo, izgubio je svijest i srušio se na pločnik. U padu je glavom udario u beton te je razbio glavu. U pomoć mu je odmah priskočilo nekoliko studentica s požeškog Veleučilišta koje su tad išle na predavanje. Kako su nam ispričale, odmah su obavijestile Hitnu pomoć te su im liječnici na telefon savjetovali da muškarca ne miču do dolaska medicinskog tima. 

Vidjele smo ga kako lagano šeće ispred nas i oslanja se na štap. Odjednom se zaljuljao i srušio. Čule smo udarac i uplašile se. Iz glave mu je jako išla krv. Bio je izvan sebe – rekle su nam studentice. Dodale su kako je umirovljenik, za kojeg vjeruju da ima više od 80 godina, bio u šoku te im je nerazumljivo mrmljao. Nagađaju kako im je pokušao objasniti tko je i što ga boli. 

– Nismo ga ništa mogle razumjeti. Samo znamo da je šakom pritisnuo ranu na glavi kako bi usporio ili zaustavio krvarenje. Pokušao je dokučiti šešir koji je ležao nekoliko metara od njega, ali je u tom trenu stigla Hitna. Bilo nam je užasno žao promatrati ga dok se pati do dolaska Hitne. Moramo ih pohvaliti jer su stigli za svega nekoliko minuta i čovjeku vjerojatno spasili život – prisjetile su se djevojke. 

Nakon dolaska medicinskog tima muškarcu su oprezno stavili gazu na ranu te ga položili na nosila i unijeli u kola Hitne. Prevezli su ga na liječenje u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje su mu liječnici sanirali ozljede i zadržali ga na promatranju. Navodno je u padu pretrpio potres mozga. 

Možda vas zanima i ovo:
Message