News

Komentari 16

Stanovnici Strašnika: Bilo je baš grozno, sve se rušilo, ali svi ćemo noćas spavati u svojoj kući

Stanovnici Strašnika: Bilo je baš grozno, sve se rušilo, ali svi ćemo noćas spavati u svojoj kući

Grozno! Sama sam bila u kući, možete si misliti, ja sjedim, pijem kavu, a kuća se ruši, ne moš' pobjeć', opisala je Kata, dok svi hvale solidarnost ljudi, koji su odmah pomogli i sanirali gotovo sve kuće

U prvom trenutku izgledalo je grozno. Kuće su bile oštećene i trebalo je krenuti u sanaciju krovišta, da ne prokišnjava. Ostale su tri-četiri kuće u kojima nitko ne živi, koje će se vjerojatno sanirati sutra - rekao je za Novu TV Joso Knežić, koji cijeli dan pomaže mještanima sela Strašnik, jugozapadno od Petrinje, koji je bio epicentar potresa.

To je mjesto teško pogođeno potresom, ali evakuirana je samo jedna osoba u županiji, a gotovo su sve kuće u selu sanirali.

- Svi će večeras spavati u svojim kućama, pod svojim krovom - dodao je Knežić.

Dakako, svi očekuju i da država pomogne ljudima kojima su (teže) stradali domovi. Neki su, ipak, i dalje prestrašeni:

- Grozno! Sama sam bila u kući, možete si misliti, ja sjedim, pijem kavu, a kuća se ruši, ne moš' pobjeć' - opisala je Kata iz Strašnika za Dnevnik Nove TV.

Mještani su ponosni kako su se opet svi skupili kad treba pomoći.

- Ovo je definitivno jedno od najgorih jutara u mom životu. Probudila me buka, crjepovi koji padaju, krov koji se ruši, evakuirao sam mamu i sestru u automobil gdje smo dočekali druga dva potresa gledajući kako se sve oko nas ruši - opisao je stravično jutro za RTL Danas stanovnik Strašnika Josip Pejaković i dodao:

Gradonačelnik Petrinje obišao zgradu Gradske uprave koja je stradala u potresu

- No, uspjeli smo sve sanirati, sve kuće su pod krovom, a unutrašnju štetu ćemo vidjeti sutra. Ali već po sadašnjim najavama ima dosta štete. Došla je Civilna zaštita, a sutra treba prijaviti štete na dimnjacima i koje su kuće adekvatne za boravak. Zahvalio bih svim ljudima koji su pomogli da stavimo kuće ponovno pod krov jer je to u ovom trenutku najpotrebnije. A sutra ćemo ići ponovno kroz selo, popisati štetu, dostaviti svima broj na koji mogu prijaviti štetu, a mi ćemo ostati dežurati i nadati se da je najgore prošlo.

Gradonačelnik Petrinje obišao zgradu Gradske uprave koja je stradala u potresu

Načelnik stožera Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec otkrio je da u rafineriji i pogonu Gavrilović, koji ima skaldište plina, nema mjesta ugrozi, a ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović naglasio je:

- Sve zgrade u bolnici su oštećene, manje ili više. Žbuka, crijep, toplovodne cijevi... Ali nije bilo ozljeđenih ni pacijenata ni osoblja.

Najčitaniji članci