Obavijesti

News

Komentari 55

Stiglo zahlađenje, ali i snijeg: U Čabru 10 cm, na Sljemenu 4...

Stiglo zahlađenje, ali i snijeg: U Čabru 10 cm, na Sljemenu 4...
17

Promjena vremena probleme je donijela i na cestama. Za kamione s prikolicama i tegljače trenutno nema otvorene ceste iz unutrašnjosti prema Rijeci i Istri...

VIDEO

Najavljena promjena vremena stigla je u ponedjeljak ujutro u gotovo cijelu Hrvatsku. Temperature zraka značajno su se spustile, u većini zemlje pada kiša, a u Lici, Gorskom kotaru i višim predjelima središnje Hrvatske snijeg. Jak snijeg pada i na Sljemenu uz temperaturu od minus 1 Celzijev stupanj. 

U područjima gdje pada snijeg očekuje se stvaranje debljeg pokrivača, ponegdje čak i do pola metra. Pahulje bi do kraja dana mogle dolepršati i do nizina središnje i istočne Hrvatske.  

U ponedjeljak u 7 sati ujutro najviše snijega izmjereno je u Čabru (10 centimetara), u Delnicama 7, a na Sljemenu 4 centimetra.

Snijeg moguć i na moru

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima zbog čega su mogući i odroni. Bura bi u priobalje mogla donijeti i ponešto snijega, osobito na sjevernom Jadranu. 

NP Risnjak

Temperature zraka tijekom dana još će padati. Hladniji zrak već je stigao u zapadne predjele unutrašnjosti. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti Hrvatske danas će biti između 2 i 7, a na sjevernom Jadranu od 6 do 10 stupnjeva. Na jugu ipak nešto toplije, između 11 i 16 stupnjeva. 

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Dalmaciji jugo i južni, a na sjevernom Jadranu bura s olujnim i orkanskim udarima. Upravo za to područje izdan je i crveni meteoalarm.

Kamioni i tegljači ne mogu prema Rijeci

Promjena vremena probleme je donijela i na cestama. Osim snijega, problema na nekim cestama usporavaju i vozila zimske službe koja se kreću sporije. Vozači se mole za razumijevanje. 

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorene ceste a iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto. Granični prijelaz Pasjak zatvoren je za sav promet, zbog prepriječenog teretnog vozila u Republici Sloveniji. Vozila se preusmjeravaju na GP Rupa, javio je HAK.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru.

Slično vrijeme očekuje se i sutra, a oborine bi trebale prestati u srijedu. Značajniji rast temperature zraka ipak se ne očekuje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a