Obavijesti

News

Komentari 64

Stiže nam osjetno zahlađenje: Kiša i pljuskovi s grmljavinom

Stiže nam osjetno zahlađenje: Kiša i pljuskovi s grmljavinom
1

Hrvatsku danas očekuje promjenjivo vrijeme, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno je moguća obilnija oborina, a najmanje kiše očekuje se na krajnjem istoku te osobito jugu zemlje

VIDEO

Iznadprosječno toplom i u većini Hrvatske prosječno kišovitom ljetu došao je kraj. Prvi dan klimatološke jeseni neće to biti samo zbog početka rujna, nego će i vrijeme u mnogim krajevima podsjećati na jesen. Osim povremene kiše i niže temperature, bit će i ponegdje obilnijih pljuskova i grmljavine, na Jadranu i nevera, javlja HRT.

Hrvatsku danas očekuje promjenjivo vrijeme, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno je moguća obilnija oborina, a najmanje kiše očekuje se na krajnjem istoku te osobito jugu zemlje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu.

Kako navodi HRT, najviše do 26°C bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, češćom u drugom dijelu dana, kada je velika vjerojatnost i za mjestimice izraženije pljuskove, grmljavinu, ponegdje i nevrijeme.

Obilnijih pljuskova i grmljavine bit će osobito u gorju i na sjevernom Jadranu, a mjestimice su moguće i jake nevere. Između kišnih razdoblja bit će i sunčanih, barem kraćih, a najviša temperatura bit će između 24 i 27°C. U Gorskom kotaru oko 20°C. Na otvorenom moru puhat će umjereno jugo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Dalmaciji što južnije - to manja vjerojatnost pljuskova i grmljavine te više sunčanog vremena. A na sjevernom dijelu je vrlo velika vjerojatnost nevera praćenih obilnom kišom, i to već od jutra, pa će biti i hladnije nego u petak. Puhat će većinom umjereno jugo uz umjereno valovito more.

Na jugu Hrvatske još većinom suho i sunčano, barem do večernjih sati, a zatim nestabilnije. Vjetar slab do umjeren južni i jugo, a more većinom malo valovito. Najviša temperatura zraka oko 30°C.

Od nedjelje - hladnije, i dalje promjenljivo

U kopnenom će području i idućih dana biti promjenljivo i nestabilno, s povremenom kišom i grmljavinom, a osobito su u nedjelju još mjestimice mogući obilniji pljuskovi. Na žalost školaraca, prvi dan nove školske godine neće biti povoljan što se vremena tiče, a još će i malo osvježiti. Sredinom tjedna stabilnije i toplije.

Promjenljivo će do ponedjeljka biti i na Jadranu, pri čemu su obilniji pljuskovi i grmljavina u nedjelju vjerojatniji u Dalmaciji. Od utorka se vjerojatnost kiše smanjuje, a bit će i više sunčanog vremena. Nakon umjerenog juga, zapuhat će sjeverozapadnjak i bura. Temperatura će početkom tjedna biti najniža, no i dalje će biti razmjerno toplo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor