Obavijesti

News

Komentari 3

Stiže opasna tropska oluja, na Floridi srušili ostatak urušene zgrade. Dosad pronašli 24 tijela

Stiže opasna tropska oluja, na Floridi srušili ostatak urušene zgrade. Dosad pronašli 24 tijela
6

Spasilački timovi žure se pred tropskom olujom Elsa koja se kreće prema Južnoj Floridi i nosi obilne kiše i vjetar koji puše brzinom od 100 km/h. Sinoć su srušili preostali nestabilni dio zgrade koja se urušila

U kontroliranoj eksploziji kasno sinoć srušili su preostali dio djelomično urušene zgrade Champlain Towers South kod Miamija. Čim se to područje proglasi sigurnim spasilački timovi odmah će nastaviti pretraživati ruševine zgrade u kojoj je dosad poginulo 24 ljudi, a još je 121 čovjek nestao. 

The partially collapsed Champlain Towers South residential building is demolished ahead of the possible arrival of Tropical Storm Elsa, in Surfside

Potragu su prekinuli u subotu kako bi pripremili zgradu za rušenje, što je ključno da bi mogli sigurno pretraživati ruševine jer je preostali dio zgrade bio nestabilan i prijetio timovima, piše CNN.

Spasilački timovi žure se pred tropskom olujom Elsa koja se kreće prema Južnoj Floridi i nosi obilne kiše i vjetar koji puše brzinom od 100 km/h. 

Na Floridi evakuirali susjedni kompleks pored urušene zgrade: 'Nije siguran za život'
Na Floridi evakuirali susjedni kompleks pored urušene zgrade: 'Nije siguran za život'

Gradonačelnik Surfsidea Charles Burkett u nedjelju je za CBS izjavio da svemu i dalje pristupaju kao spasilačkoj akciji, a ne traganju za tijelima. Nada se da će ovo rušenje preostalog dijela zgrade eliminirati prijetnju radnicima i otvoriti trećinu urušene hrpe da timovi mogu i taj dio pretražiti.

Demolition of the partially collapsed Champlain Towers South residential building in Surfside

- Mi želimo biti ti koji su kontrolirali kako će ova zgrada pasti, a ne uragan i mislim da je ovo bila dobra stvar - rekao je.