News

Komentari 3

Stiže opasna tropska oluja, na Floridi srušili ostatak urušene zgrade. Dosad pronašli 24 tijela

Stiže opasna tropska oluja, na Floridi srušili ostatak urušene zgrade. Dosad pronašli 24 tijela

Spasilački timovi žure se pred tropskom olujom Elsa koja se kreće prema Južnoj Floridi i nosi obilne kiše i vjetar koji puše brzinom od 100 km/h. Sinoć su srušili preostali nestabilni dio zgrade koja se urušila

U kontroliranoj eksploziji kasno sinoć srušili su preostali dio djelomično urušene zgrade Champlain Towers South kod Miamija. Čim se to područje proglasi sigurnim spasilački timovi odmah će nastaviti pretraživati ruševine zgrade u kojoj je dosad poginulo 24 ljudi, a još je 121 čovjek nestao. 

Potragu su prekinuli u subotu kako bi pripremili zgradu za rušenje, što je ključno da bi mogli sigurno pretraživati ruševine jer je preostali dio zgrade bio nestabilan i prijetio timovima, piše CNN.

Spasilački timovi žure se pred tropskom olujom Elsa koja se kreće prema Južnoj Floridi i nosi obilne kiše i vjetar koji puše brzinom od 100 km/h. 

Gradonačelnik Surfsidea Charles Burkett u nedjelju je za CBS izjavio da svemu i dalje pristupaju kao spasilačkoj akciji, a ne traganju za tijelima. Nada se da će ovo rušenje preostalog dijela zgrade eliminirati prijetnju radnicima i otvoriti trećinu urušene hrpe da timovi mogu i taj dio pretražiti.

- Mi želimo biti ti koji su kontrolirali kako će ova zgrada pasti, a ne uragan i mislim da je ovo bila dobra stvar - rekao je.

Najčitaniji članci