Obavijesti

News

Komentari 0

Stižu nam kiša i bura, ali neće se zadržati: Dovoljno da zahladi

Stižu nam kiša i bura, ali neće se zadržati: Dovoljno da zahladi
3

Od petka većinom sunčano uz slabljenje bure, a u subotu će biti i sjeverozapadnjaka. Dnevna temperatura bez veće promjene, na sjeveru niža, a ujutro postupno svježije

VIDEO

U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj prevladavati oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana ponegdje sa slabom kišom. Ujutro u Posavini moguća i magla. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također pretežno oblačno s ponegdje malo kiše, a u početku će biti i magle. Zapuhat će umjeren, u najsjevernijm krajevima i jači sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 10 °C, a najviša dnevna između 13 i 15 °C, piše HRT.

Na zapadu Hrvatske umjereno do pretežno oblačno, a uglavnom u gorskim predjelima mjestimice kiša, osobito u drugom dijelu dana. U noći i ujutro po kotlinama magla, a moguća je i na otvorenom moru. Vjetar na sjevernom Jadranu slab sjeverozapadni, a poslijepodne će zapuhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, uz porast valovitosti mora. U gorju svježije, a na moru podjednako toplo kao u utorak.



U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, a u njezinoj unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Ponegdje može biti slabe kiše ili ponekog pljuska, uglavnom u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša temperatura većinom između 17 i 21 °C.

Na jugu Hrvatske također promjenjiva naoblaka, a većinom prema kraju dana mogućnost za lokalno malo kiše. U zaobalju ujutro može biti i magle. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, osobito na otvorenom moru, koje će biti malo do umjereno valovito. Najviša temperatura oko 20 °C."

I u četvrtak još ponegdje malo kiše, na Jadranu bure, pa stabilnije...

"U četvrtak na kopnu još ponegdje kiša, osobito na istoku, a vjetar umjeren sjeverni. U petak razvedravanje i slabljenje vjetra, a u subotu, nakon jutarnje magle i niskih oblaka, većinom sunčano. Dnevna temperatura još malo niža, a od petka i jutarnja, uz porast vjerojatnosti za slab mraza.

Na Jadranu u četvrtak vrijeme slično kao u srijedu, no bura će pojačati i proširiti se duž cijele obale, dok podno Velebita može biti i olujna. Od petka većinom sunčano uz slabljenje bure, a u subotu će biti i sjeverozapadnjaka. Dnevna temperatura bez veće promjene, na sjeveru niža, a ujutro postupno svježije.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.