Obavijesti

News

Komentari 66

Stižu reakcije: Milanović tražio izvanredno zasjedanje Sabora

Stižu reakcije: Milanović tražio izvanredno zasjedanje Sabora

Predsjednik je iskoristio svoju ovlast zbog stanja u pravosuđu i plinske afere

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
15.56

Peđa Grbin: Ovo je jedina logična odluka

Odluka predsjednika Republika je razumna i jedina logična u ovoj situaciji, stava je Peđa Grbin (SDP). 

- Hrvatska se suočava s paralizom jedne grane vlasti i istovremeno s ogromnom pljačkom, a Andreja Plenkovića kao da boli briga za jedno i za drugo. Važnije mu je svađati se s predsjednikom Vrhovnog suda Dobronićem nego  riješiti problem - kazao je. 
Grbin ima poruku i za HDZ-ovce. 

- Ne igrajte se. Neka Gordan Jandroković odmah sazove sjednicu i neka se ne izvlače na proceduralne začkoljice, jer su ovo prevažne teme. Ako se drznu bojkotirati sjednicu čitavoj hrvatskoj javnosti će pokazati koliko su sitne duše, koje ni najmanje ne mare za interese građana ove zemlje. Pa nek to čine - kazao je Grbin.

15.54

Anka Mrak Taritaš: Okolnosti su zaista izvanredne

- Mislim da su zaista izvanredne okolnosti, u državi u kojoj pravsouđe ne funkcionira osim za odabrane, u kojoj se premijer inati ne znam kome, u kojoj imamo plinsku aferu, bez obzira što smo o njoj raspravljali sedam sati na Odboru,  imati ljetnu stanku i ne iznaći rješenja je neodgovorno. Na Odboru za gospodarstvu je otvoren samo jedan dio i sve to treba još raspraviti. Zadovoljna sam što je predsjednik sazvao izvanrednu sjednicu, to je očekivano, ipak i predsjendik ima tu odgovornosti bez obzira što se ta ustavna odredba do sada nije koristila - poručuje predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš, koja očekuje HDZ i većinu na raspravi.  

- Ako ne dođu, šalju poruku da je njima u ovoj zemlji divno i krasno i da je dobro samo ako si član HDZ-a - kaže.

15.54

Nikola Grmoja: Ovo je bilo očekivano

- Ovo je očekivano s obzirom na kolaps u pravosudnom sustavu, koji traje više od 40 dana, i s obzirom da 26 dana otkako je naš Zvonimir Troskot otkrio aferu u kojoj je nestalo najmanje 13 milijuna eura, nemamo suvisle reakcije premijera niti odgovorne. Logično je da je predsjednik sazvao izvanrednu sjednicu, nije imao izbora nego je sazvati jer su ovo izvanredne okolnosti - kaže Mostov Nikola Grmoja ističući kako je sada potez na predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću. 

- Ako se HDZ-ovci ne pojave, onda će pokazati da su u totalnom rasulu i zapasti u još veće političke probleme - dodao je.

15.53

Sandra Benčić: Zadovoljni smo ovim potezom

Jako smo zadovoljni da će se sazvati izvanredna sjednica Sabora te da je i predsjednik države uvidio da je narušena stabilnost vlasti i da je nužno da se na ove dvije teme održi izvanredna sjednica, kazala je Sandra Benčić (Možemo!).

Očekuje da predsjednik Sabora Gordan Jandroković odmah kaže kada će se sjednica održati.

- Važno da se ona održi odmah. Bilo kakvo odgađanje i igranje s Ustavom ili datumima sjednice bilo bi izravno kršenje Ustava - napominje Benčić.  

Iako se u javnosti nagađa da bi HDZ-ovci mogli bojkotirati tu sjednicu, Bečić to ipak ne očekuje.

- To se može dogoditi, ali oni bi time još više srozali reputaciju HDZ-a ako bi ignorirali sjednicu sazvanu o dva ključna problema u državi. To bi zaista bilo dno. Očekujem da ispune svoju ustavnu dužnost - zaključila je.

15.50

Milanović zatražio izvanredno zasjedanje Sabora!

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović podnio je danas Zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora, sukladno članku 79. stavku 2. Ustava Republike Hrvatske.

Priopćenje Ureda Predsjednika možete pročitati NA LINKU.

Komentari 66