Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
130 komentara

Što je to posvađalo Klemma, Ljubičića Švepsa i Đakića?

18. studenoga, na dan kada je politička scena u Hrvatskoj obično pošteđena klasičnih političkih potresa, iz zagrebačke Hvidre došao je upravo jedan takav

Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
130 komentara

U utorak, 18. studenoga, na dan kada je politička scena u Hrvatskoj obično pošteđena klasičnih političkih potresa, iz zagrebačke Hvidre došao je upravo jedan takav, s neočekivanim epicentrom i velikom magnitudom. Mirko Ljubičić Šveps, predsjednik zagrebačke Hvidre, novinare je pozvao na konferenciju za novinare na otvorenom. Ljubičić je, naime, javnost obavijestio kako su Klemmovi zaštitari upali u prostorije udruge i onemogućili mu ulazak, iako je legalno izabrani predsjednik, koji plaća obveze zagrebačke Hvidre i odgovara za njen rad.

- Ovo je sumrak pravne države - rekao je Ljubičić novinarima. - Mene je skupština zagrebačke Hvidre dvaput izabrala, dok su ljudi Josipa Đakića izgubili izbore. Postoji li dogovor Đakića i policije, ne znam, ali ovo je sumrak pravne države. Ja sam osoba odgovorna za udrugu, plaćam sve njezine račune, odgovoran sam za inventar, a zabranjen mi je ulazak rekao je Ljubičić, dodajući kako ovakve stvari nisu zamislive ni u Sjevernoj Koreji. Đakića je napao vrlo oštrim riječima:

- Riječ je o čovjeku koji prima plaću od 28.000 kuna, koji je dao podršku Sanaderu u lovu na Gotovinu...

Događaj je zbunio javnost jer su se Klemm, Ljubičić i Đakić sve do toga dana u javnosti pojavljivali kao manje ili više jedinstveni podržavatelji prosvjeda branitelja u Savskoj 66. Jedinstvo je očito bilo prividno. Klemm je figurirao kao netko tko je najbliže pojmu neformalnog vođe, jer je ovaj prosvjed, za razliku od brojnih dosadašnjih, imao vrlo fluidnu organizacijsku strukturu - nije bilo sasvim jasno ni tko organizira prosvjed, ni zašto, ni koji su ciljevi (osim smjene troje dužnosnika iz Ministarstva branitelja) ni do kad će trajati. Malo je tko povjerovao da je stvarni inicijator demonstracija Đuro Glogoški. 

>>>Više pročitajte u Expressu

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message