Obavijesti

News

Komentari 269

Što Putin smjera? 'Vratite se u Rusiju svi, mogao bi početi rat'

Što Putin smjera? 'Vratite se u Rusiju svi, mogao bi početi rat'
1

Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno je naredio svim diplomatima i dužnosnicima koji žive u inozemstvu da se hitno zajedno s obiteljima vrate u domovinu. Kremlj je to zanijekao

VIDEO

Djecu ispišite iz škola koje pohađaju i svi zajedno se hitno vratite u Rusiju, rekao je ruski lider svojim diplomatima, a prenose britanski mediji. No, kako piše stranica Snopes ne radi se o naredbi već o neformalnom zahtjevu. Kremlj je pak objavio da je riječ o dezinformacijama. 

Ovaj Putinov zahtjev ne odnosi se samo na diplomate nego na sve administrativne djelatnike, političare, državne službenike, administratore zaposlene u zakonodavnim tijelima te sve ruske radnike u javnim koorporacijama

Ruski politički analitičar Stanislav Belkovsky kazao je za Daily Star:

- Sve je to dio paketa mjera kako bi se elite pripremile za "veliki rat".

No, Snopes piše kako rat nema veze s tim zahtjevom već je problem u tome što ruski političari, dužnosnici i poduzetnici upisuju svoju djecu u skupe zapadnjačke škole.

Sve ovo se događa desetak dana nakon odluke od odluke predsjednika Rusije da svaki grad u zemlji održi vježbe u kojima bi sudjelovali civili. Cilj je uvježbavanje akcija u slučaju nuklearnog rata. 

Reuters

Naredba da se svi vraćaju kući stigla je nakon što je Putin otkazao planiranu posjetu Francuskoj, poslije veta koji je Rusija stavila na francusku rezoluciju o Siriji i francuskih komentara u vezi sa tim.

Britanski tisak također podsjeća i da su ruski uglednici najavili gradnju nuklearnih bunkera u koji bi moglo biti smješteno 12 milijuna ljudi. Putin je navodno naredio da se jedan od velikih zapovjednih centara za slučaj nuklearnog rata izgradi u planinama Urala, na području koje obuhvaća oko 600 kvadratnih kilometara.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.