News

Komentari 2

Što se dogodilo u noćnom klubu u Južnoj Africi? 'Sumnja se na trovanje, počeo je i stampedo...'

Što se dogodilo u noćnom klubu u Južnoj Africi? 'Sumnja se na trovanje, počeo je i stampedo...'

Mladi su došli proslaviti kraj ispitnog roka, lokalni klub je organizirao zabavu, došlo je više ljudi nego što se očekivalo i nešto je pošlo u krivom smjeru...

Prema informacijama kojima raspoaže britanski Mirror, barem 17 osoba je stradalo u noćnom klubu u gradu East London u Južnoj Africi. Većinom su bili u dobi od 18 do 20 godina, ali 'cure' informacije kako je među njima bila i nekolicina maloljetnika.

Povod je bio završetak ispita, lokalni klub je organizirao zabavu, došlo je više mladih nego što se očekivalo i nešto je pošlo u krivom smjeru...Prema snimkama koje su se pojavile na društvenim mrežama, navodno nastalima kobne večeri, i na kojima je vidljiv logo kluba, prostor je bio prekrcan.

- Prve fotografije sa scene isključuju mogućnost da su svi stradali u stampedu. Moguće je da je dio njih nastradao na taj način, ali to nije cijela priča. Neki su ležali na podu i na stolicama bez vidljivih ozljeda, što je nemoguće u slučaju stampeda - rekao je izvor iz policije za britanske medije.

- Jasno je da je došlo do stampeda, ali moramo utvrditi sve okolnosti nesreće. Rezultate ćemo dobiti nakon forenzičkog istraživanja. No kako je riječ o malom klubu, a tijela su bila na oba kata, samo stampedo nije uzrkovao sve te smrti - rekao je za AfrikaNewzroom glasnogovornik tamošnje policije i zaključio:

- Moramo provesti detaljnu istragu što se prodavalo u tom klubu. Vlasnik će morati odgovoriti na jako puno pitanja.

Iako iz policije to ne želi potvrdiiti, jedan od razloga ovog tragičnog događa je trovanje. Neki smatraju da su mladi bili izloženi otrovnom alkoholu, drugi da je bila riječ o zabranjenim supstancama, ali, kako smo napisali, službenih vijesti još nema...

Najčitaniji članci