Obavijesti

News

Komentari 136

I to stolicom: Optuženika za ratni zločin pretukao u zatvoru

I to stolicom: Optuženika za ratni zločin pretukao u zatvoru
1

Kako saznajemo, motiv premlaćivanja Miroslava Kovačevića, optuženika za ratni zločin u Trpinji, nije bio politički ili nacionalni niti ima ikakve veze sa suđenjem

VIDEO

Miroslav Kovačević, optuženik za ratni zločin u Trpinji i koga se izravno u optužnici sumnjiči da je kao pripadnik Teritorijalne obrane batom za meso tukao hrvatskog branitelja po glavi i pritom mu govorio "Dobit ćeš ti svoj kaj, kaj"!, prije nekoliko dana je u ćeliji osječkog zatvora brutalno pretučen te je zbog zadobivenih ozljeda suđenje planirano za 1. prosinac moralo biti odgođeno do daljnjega.

Kako saznajemo iz zatvorskih izvora, motiv premlaćivanja nije bio politički ili nacionalni niti ima ikakve veze sa suđenjem koje je započelo na Županijskom sudu u Osijeku od 21. listopada. 

Njega je u tri sata poslije ponoći 1. prosinca u sobi u kojoj je bilo nekoliko zatvorenika počeo tući psihički rastrojen "cimer" slomivši na njemu stolicu. Pravosudna policija je brzo reagirala i prevezla ozlijeđenog Miroslava Kovačevića u osječki KBC. Tamo su mu, pak, ustvrdili ozljede na licu zbog kojih nije mogao sudjelovati na raspravi koja je trebala biti prošli ponedjeljak.

Cijeli događaj je potvrdio i Sergej Abramov, glasnogovornik Ministarstva pravosuđa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uz preporučenu terapiju, vraćen je u zatvor u Osijeku. Zbog psihičkih smetnji istražni zatvorenik koji je napao drugoga istražnog zatvorenika sproveden je u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Ondje je, prema preporuci liječnika, zadržan na liječenju - naveli su iz Ministarstva pravosuđa u priopćenju poslanom medijima.

Nastavak suđenja za zločin u Trpinji, na kojem bi se Miroslav Kovačević trebao pojaviti, je u ponedjeljak 8. prosinca. 

Inače, Miroslav Kovačević je među desetoricom optuženih za ubojstvo 12 civila i 60 branitelja iz Vukovara, a na početku suđenja svi su se izjasnili da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret od rujna do kraja studenog 1991. godine. Štoviše, prema uvodnim riječima njihovih odvjetnika, većina optuženih će se braniti da u vrijeme zlodjela koja im se pripisuju nisu bili na mjestu zločina ili je optužnica zasnovana na izjavama ljudi "koji su liječeni alkoholičari i psihički bolesnici koji im se svojim iskazom tako svete, jer su im obljubili žene".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović