Obavijesti

News

Komentari 192

Britanci najavili slanje tenkova Ukrajini, Zelenski se zahvalio: 'Pomoć u borbi protiv tiranije'

Britanci najavili slanje tenkova Ukrajini, Zelenski se zahvalio: 'Pomoć u borbi protiv tiranije'

Deseci civila se i dalje vode kao nestali, dan nakon što je ruski projektil pogodio stambenu zgradu u središnjem ukrajinskom gradu Dnipru

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.45

Rusi zgradu u Dnjepru gađali raketom namijenjenom za potapanje nosača aviona

Ukrajinska sigurnosna služba (SBU) priopćila je kako je preliminarnom istragom potvrđeno da je stambena zgrada u Dnjepru pogođena ruskom krstarećom raketom. SBU je također imenovao šest pripadnika ruske vojske za koje tvrdi da su bili uključeni u napad.

"Kao rezultat inspekcije mjesta tragedije, preliminarno je potvrđen tip ruske krstareće rakete Kh-22, kojom je neprijatelj pogodio stambenu zgradu", kazali su iz SBU-a. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je ranije danas kazao da je ukrajinski projektil protuzračne obrane pogodio stambenu zgradu, ali nije naveo dokaze za tu tvrdnju. 

"Svaki ruski ratni zločin ima određenog počinitelja. Služba sigurnosti će ih sve poimenično identificirati i objaviti – kako niti jedan ubojica ne bi izbjegao kaznu", rekao je šef SBU-a Vasil Maliuk.

21.27

Zelenski zahvalio Britancima za slanje tenkova

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zahvalio je Velikoj Britaniji te britanskom premijeru i ministru obrane nakon objave da će Britanci isporučiti 14 tenkova Challenger 2 kao dio novog paketa vojne potpore Kijevu. Zelenski je na Twitteru napisao da su tenkovi, oklopna vozila i topništvo “upravo ono što Ukrajina treba da obnovi svoju teritorijalnu cjelovitost”.

19.36

Facebook ugasio stranicu ruskog RT-a: 'Uklonili su nam stranicu bez objašnjenja...'

Facebook je suspendirao račun ruskog državnog medija RT-a bez objašnjenja. Iz RT-a su u ponedjeljak na Twitteru objavili da je Facebook zatvorio stranicu RT na ruskom 'bez ikakvog objašnjenja', prenosi Daily Mail.

- Stranica ima više od 2 milijuna pratitelja, što je čini jednom od najvećih medijskih stranica na ruskom jeziku na Facebooku. Očekujemo objašnjenje od korisničke podrške - napisali su iz RT-a.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

19.07

Britanci šalju tenkove Ukrajincima

Britanski ministar obrane Ben Wallace je potvrdio da će Ujedinjeno Kraljevstvo poslati tenkove Challenger 2 Ukrajincima kako bi im pomogli u suzbijanju ruske invazije. Govoreći u donjem domu parlamenta, Wallace je rekao da Rusija "nije uspjela slomiti volju ukrajinskog naroda" i da je "izgubila značajan broj generala i zapovjednika".

Wallace je poručio da ukrajinski saveznici moraju "ubrzati zajedničke napore da zadrže ekonomski i vojni pritisak" na ruskog predsjednika Vladimira Putina. Ovom objavom Ujedinjeno Kraljevstvo postaje prva zapadna sila koja će isporučiti Ukrajincima glavne borbene tenkove, čime će izvršiti dodatni pritisak na Njemačku da odobri širu isporuku vozila ovog tjedna.

19.06

Zapovjednik Wagnera pobjegao u Norvešku: Pustili su pse na mene, čak su i zapucali u šumi...

Oko dva sata u noći s četvrtka na petak ruski državljanin uspio je prijeći bodljikavu žicu na granici nedaleko grada Nikela, prijeći rijeku i s ruskog teritorija ući u Norvešk, prenosi The Barents Observer.

Brzo je prebačen u Oslo jer su ga, čim je stupio na norveško tlo, uhitile snage sigurnosti koje pojačano patroliraju područjem oko Kirkenesa.

Kasnije je u telefonskom razgovoru za YouTube kanal Gulag.net ispričao detalje dramatičnog bijega.

Agenti ruske obavještajne službe FSB su sa psima pratili njegove tragove u snijegu, a navodno je došlo čak i do pucnjave.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 192