News

Komentari 34

'Stožer razmišlja o dodatnim popuštanjima, mjere se mogu se mijenjati ovisno o situaciji'

'Stožer razmišlja o dodatnim popuštanjima, mjere se mogu se mijenjati ovisno o situaciji'

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je kako Zagreb ima prijavljenih 19 punktova. Ako će biti potrebne i veće dvorane, za takve potrebe, istaknuo je, postoji Zagrebački velesajam

Krunoslav Capak kazao je u Dnevniku HRT-a kazao je da Moderna najslabije opskrbljuje s cjepivima i da je Hrvatska naručila od njih milijun doza.

Kazao je da smo sada u drugoj fazi cijepljenja i da je možda netko još ostao iz prve faze jer su se javili kasnije. 

- Velike su količine cjepiva, ali s obzirom na veliki grad to je malo po jednom cjepitelju. Svaki liječnik obiteljske medicine je dobio po 30 doza cjepiva AstraZenece, a sutra će HZJZ dati svoj doprinos i cijepiti, također po listi, u Zavodu. Naručeno je 70 pacijenata svakih pola sata na punkt na Ksaverskoj cesti - istaknuo je ravnatelj HZJZ-a te dodao kako su svi zavodi za javno zdravstvo dostavili Ministarstvu zdravstva gdje će se odvijati punktovi za cijepljenje.

'Nema razloga za zabrinutost'

- Neki su već počeli s masovnim cijepljenjem. Zagreb ima prijavljenih 19 punktova. Ako će biti potrebne i veće dvorane, za takve potrebe postoji Zagrebački velesajam - naglasio je Capak. 

Nakon više od dva mjeseca trajnog silaznog trenda došli smo na stagnaciju pada broja novih pozitivnih na koronavirus. Capak tvrdi da iako imamo malo povećanje broja slučajeva, nema razloga za zabrinutost.

- Dolaskom toplijeg vremena i sa sve više cijepljenih ljudi brojke će i dalje padati. Sadašnja epidemiološka situacija je takva da je Hrvatska treća u Europskoj uniji po incidenciji u 14 dana. To nam dopušta da razmišljamo o dodatnim popuštanjima. Ali trebamo biti oprezni zbog dolaska novih sojeva virusa i sporijeg dolaska cjepiva. Stožer će pažljivo razmotriti mjere popuštanja -  kazao je i istaknuo da se mjere mogu mijenjati ovisno o situaciji.

Najčitaniji članci