Obavijesti

News

Komentari 56

Stradala u nesreći: Tihana ne može ništa sama, pomozite joj

Stradala u nesreći: Tihana ne može ništa sama, pomozite joj
1

Iz smrskanog automobila koji je udario u drvo izvlačilo ju je devet vatrogasaca. Samo godinu dana ranije u sličnoj je prometnoj nesreći nastradao i preminuo otac njenog djeteta...

VIDEO

U roku od par sati društvenim mrežama proširio se apel za pomoć mladoj majci Tihani Šorman (26) iz Podravskih Podgajaca čija obitelj treba financijsku pomoć. Naime, Tihana je medicinska sestra i samohrana majka trogodišnjeg dječaka Dine i nedavno je, u ožujku ove godine, putujući na posao, nastradala u prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijedila glavu. 

Iz smrskanog automobila koji je udario u drvo izvlačilo ju je devet vatrogasaca čak sat i pol vremena. Samo godinu dana ranije u sličnoj je prometnoj nesreći nastradao i preminuo Dinin tata. Dok njemu nije bilo pomoći, Tihani su liječnici uspjeli spasiti iz kliničke smrti operacijom na mozgu, nakon koje je više tjedana bila u traumatskoj komi. 

Još uvijek se nalazi u Kliničkom centru u Osijeku gdje je nedavno izašla iz jedinice intenzivne njege.

- Tihana je radila u osječkoj bolnici, skrbila o pacijentima kao medicinska sestra. Mnogi liječnici je znaju i zato su dali sve od sebe da ju vrate u život. Probudila se iz kome ali ne može ništa. Prepoznaje nas pogledom, očima daje signale, ne može jesti nego je hrane preko pega u želucu, ima kateter, pelene, ne može sjediti niti ništa samostalno raditi. Treba joj stalna pomoć i njega - kaže mama Anita (43) koja se već mjesecima brine i o Tihani i o njenom malenom sinčiću Dini nad kojim su baka i djeda dobili skrbništvo nakon kćerinog stradavanja. 

Svi zajedno žive u staroj kući u Podravskim Podgajcima u kojoj sada treba hitno adaptirati jednu sobu i kupaonicu kako bi se prilagodili Tihaninom povratku kući.

- S obzirom na to da su liječnici rekli da su njene prognoze loše jer joj je preostalo samo 10 posto aktivnog mozga, njeno sadašnje stanje je već ravno čudu. Oni su rekli da ona neće moći ni disati sama niti prepoznati ikoga od nas. Sa njom sam svaki dan u bolnici, jer stalno putujemo u posjete, i primijetim njeno napredovanje, vidim da ima volje i mogućnosti za još bolji oporavak samo da se sa njom radi malo više. Zato smo inzistirali da ju se prebaci u Krapinske toplice što prije.  Lista čekanja tamo je dugačka, neki su liječnici rekli da ona nije pacijent za toplice, no mi inzistiramo i tražimo svaki mogući način da ona tamo ode jer znamo da će tamo imati veće šanse za oporavak - dodaje mama koja je spremna danonoćno biti sa kćeri u Krapini i raditi sa njom samo da ona uspije doći kući svom djetetu spremnija nego sada.

Obitelj Šorman živi od skromnih primanja iako mama Anita i tata Tihomir rade. Imaju još jednu kćer i sina, a sada je sa njima i maleni Dino. 

Kada im se Tihana vrati kući, mama će morati dati otkaz kako bi brinula o kćerki.

- Spremna sam na sve. Posvetit ću se svom djetetu maksimalno. Mi smo skromni i navikli smo živjeti sa malo. Hvala svima koji su podijelili našu sudbinu na društvenim mrežama i priskočili nam u pomoć sa uplatama. Do sada smo sakupili oko 8 tisuća kuna i počinjemo raditi na adaptaciji sterilne sobe i kupatila za Tihanu. Novac će nam dobro doći i ako ju prebace u Krapinske toplice jer tamo planiram biti sa njom kako bih naučila od stručnog osoblja na koji način se najbolje skrbiti za nju.  Vjerujem u njen oporavak iako smo svjesni da ona više nikada neće biti ista osoba -  tužno kaže mama koja je malenom Dini tek prije dvadesetak dana rekla da je mama nastradala i da je u bolnici.

Kada ju je vidio u bolnici, obrijane glave, sklopljenih očiju, kada nije od mame dobio ni zagrljaj ni pusu, Dino je doživio šok i jako se rastužio. To nije njegova mama.  

- Ona i mali su jako vezani. Mama mu je bila sve u životu pogotovo nakon što je tata nastradao. On niti ne zna da mu je i tata nastradao. Govorimo mu da je na putu - kaže baka Anita. 

Ukoliko želite i možete pomoći obitelji Šorman, možete to učiniti uplatom na Tihanin privatni račun otvoren u PBZ banci broj HR5823400093213856632.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...