Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
54 komentara

Strah od piromana u Orahovici: 'Tko pali naše kuće? Bojimo se'

SVE JE OTIŠLO U dva mjeseca na području Duzluka, naselja u sastavu Orahovice, izgorjelo je šest kuća, a jedan mještanin je umalo poginuo u vatri...

54 komentara

Duzluk, mjesto kraj Orahovice, i dalje živi u strahu od piromana koji je spalio kuće čak šest njihovih susjeda.

Više od dva mjeseca otkako je izgorjela prva od šest kuća u okolici, 10. travnja, policija nema saznanja o tome tko je podmetnuo vatru. Mještani se boje da ne dožive sudbinu susjeda kojima su izgorjele kuće, a Ljubinko Nikolić je zamalo izgubio i život. Njemu je život te noći, kad mu je zapaljena kuća, spasio Milan Rončević, zamjenik načelnika Policijske postaje Orahovica.

Pogledajte video

- Spavao sam nakon napornog dana na poslu. Kroz san sam čuo da me netko doziva, trgnuo se i vidio blizu sebe Milana kako viče da bježim iz kuće. Nisam znao što se događa dok mi nije rekao da kuća gori - rekao je Ljubinko. Nitko nije mogao pretpostaviti kad će na nekoj kući izbiti požar.

JEZA KOD ORAHOVICE 'Strah nas je! Netko nam noću dolazi u selo i pali naše kuće...'

- Već su bila tri požara, a kako sam radio noćnu smjenu, obišao sam mjesto da sve provjerim. Kad sam se vraćao u grad, prošao sam kraj Ljubinkove kuće i spustio se u Orahovicu oko 3.50 sati. U 3.54 stigla je dojava da gori kuća u Duzluku. Prvo sam pomislio nemoguće, netko se šali. Vratio sam se i vidio Ljubinkovu kuću kako gori - rekao je Rončević.

Nikome nije pričao o svojem podvigu, ali se priča o njegovoj hrabrosti brzo proširila.

- Nazvala me kći iz Zagreba i pitala je li istina da sam nekome spasio život. Cijeli radni vijek sam u Orahovici tako da poznajem sve te ljude pa mi je zaista drago da je sve ovako dobro završilo - skroman je on.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message