Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Štrajk učitelja u tri županije, a danas će štrajkati i fakulteti

Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, najavio je da će u ovog četvrtaka štrajkati fakulteti u Hrvatskoj

Å ibenik: U cijeloj hrvatskoj danas traje Å¡trajk u Å¡kolama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
23 komentara

Štrajk u školama se nastavlja, a u četvrtak će štrajkati i na fakultetima. U četvrtak neće biti nastave u Osječko-baranjskoj županiji, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te Ličko-senjskoj županiji. 

Sindikati, podsjetimo, traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto, tvrdeći da će se time ispraviti nepravda prema zaposlenima u osnovnom i srednjem školstvu, čiji koeficijenti zaostaju za onima u drugim javnim službama.

Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, najavio je da će u ovog četvrtaka štrajkati fakulteti u Hrvatskoj. 

- Štrajk počinje sutra u osam sati okupljanjem i nakon slanja poruka ljudi se razilaze. Štrajk je jednodnevni. U ovoj fazi štrajkamo samo zbog tri kategorije naših zaposlenika: nenastavnog osoblja, predavača (700 do 800 ljudi) i za umjetničke suradnike. Pozivam hrvatsku inteligenciju koja svoj kruh zarađuje na fakultetima, na štrajk solidarnosti. U kojoj će mjeri biti te solidarnosti još ne mogu reći, ali samo postavljam pitanje - ako inteligencija u Hrvatskoj ne bude solidarna s onima koji imaju mala primanja, a tko će onda u ovoj zemlji biti solidaran? Veliki je ispit sutra pred našim profesorima, docentima i asistentima - rekao je Ribić na konferenciji za medije.  Njihovi zahtjevi su izravnanje koeficijenata za nenastavno osoblje od  6,11 posto i izravnanje koeficijenata asistenata s koeficijentima predavača. Kako je pojašnjeno, predavač ima oko 9000 kuna bruto, a asistent oko 500 kuna više. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message